BN’ers in Lingo

Zo af en toe doen er BN’ers mee aan Lingo. Voor een goed doel staan ze dan te spellen en graaien bij Lucille in de studio. Op dat soort momenten kun je goed zien wat een aanstellers de meeste BN’ers zijn. Laatst stuitte ik op Jaap Jongbloed. Hij zei het woord vagina en keek er heel guitig bij. Hihi, vagina. Daarna zei hij nog iets over ballen. Jaja, dat deed Japie allemaal.

Japie had dat niet gedaan als er nergens vermiste mensen en mooiste meisjes van de klas rondliepen. Dan was Japie een simpele boerenlul geweest. Gewoon een Japie die was geboren in Scheveningen en opgegroeid in Den Helder – daar groeien toch al veel boerenlullen op. Hij had zichzelf net als iedere andere deelnemer aan Lingo voor lul gezet door aan het begin van de uitzending een gek dansje te doen, maar verder had Japie normaal gedaan. Gewoon woorden spellen en ballen pakken.

Daarna weer naar huis met een lelijke tas of een paar duizend euro, waar hij een all-inclusive vakantie met het hele gezin van had geboekt bij een dubieuze reisorganisatie.

Omdat er in Nederland en daarbuiten wel veel vermiste mensen en mooiste meisjes van de klas rondlopen, is Japie bekend. Daarom denkt Japie dat hij de jolige jongen moet uithangen en spelde hij het woord vagina, terwijl dat met de huidige Lingowetten nooit het juiste woord kon zijn. Dat wist Japie ook best. En grappen over Lingoballen en testikels worden al niet meer gemaakt sinds Francois Boulanger een keer bovenop iemand is gaan zitten die dat nog wel deed. Japie kwam er mee weg, omdat hij BN’er was.

Japie is niet alleen. Ook andere televisiefiguren heb ik zich al aan zien stellen bij goede-doelen-Lingo. Net doen of ze de regels niet kennen, heel stom verkeerd spellen; dat soort werk.

Wanneer iemand die geen tv had na het eten eens lekker voor de hypothetische buis ging zitten, dan zou hij denken: wat zijn dit voor debielen. En zo is het dus ook. BN’ers zijn vaak eerst onuitstaanbare BN’er en pas daarna mens. Dit alles geldt natuurlijk niet voor Ivo Niehe.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.