Herman van der Zandt wil verder in eerste persoon enkelvoud

Herman van der Zandt wil zijn naam veranderen in Herman van der Zand. De nieuwslezer heeft het na ruim 37 jaar ‘Herman van der Zandt’ helemaal gehad met de derde persoon enkelvoud. Hij wil iets anders. ‘Alleen die zin hiervoor al…, ‘Hij wil iets anders’, ik word daar helemaal onpasselijk van’, aldus de zichtbaar aangeslagen Van der Zandt.

Na veel wikken en wegen heeft Van der Zandt ervoor gekozen verder te willen in de eerste persoon enkelvoud. ‘Ik vond de tweede persoon enkelvoud geen optie, want dan verandert er feitelijk niets. Maar ik had natuurlijk ook nog kunnen kiezen voor de eerste persoon meervoud: Herman van der Zanden. Zelfs de experimentele voltooide tegenwoordige tijd heeft even door m’n hoofd gespookt. Maar ‘Herman van der Gezand’ bekt toch niet echt lekker.’

Dat de keus van Van der Zandt uiteindelijk op de eerste persoon enkelvoud is gevallen heeft niet alleen te maken met hoe de naam in het gehoor ligt. ‘Ik vond ook dat het tijd was om voor mezelf te kiezen. In de derde persoon enkelvoud groei je nooit uit tot een echte tv-personality. Door te kiezen voor de eerste persoon enkelvoud geef ik heel duidelijk een signaal af aan Rob Trip en Sacha de Boer. Ik zal me niet langer wegcijferen voor hen. 2012 wordt het jaar van Herman van der Zandt! Of Herman van der Zand dus eigenlijk.’

Herman van der Zandt lijkt met zijn voornemen een trendsetter te zijn. Ook NOS-collega Jeroen Stomphorst overweegt een stap naar de eerste persoon enkelvoud en wil zijn naam veranderen in Jeroen Stomphors. ‘Het is nu wel eens afgelopen met die Smeets en Egbers!’, verklaarde de strijdbare Studio Sport-presentator.

André van Duin zal juist de omgekeerde weg bewandelen. ‘Het heeft lang genoeg om mij gedraaid. Altijd cijferden Frans van Dusschoten, Ron Brandsteder en Hans Otjes zich helemaal voor mij weg, terwijl we altijd een team waren. Vanaf medio juni zal ik dan ook door het leven gaan als André van Duinen. Eigenlijk heel logisch; ik sta immers onder contract bij de grootste familie van Nederland.’

Wanneer de naamsverandering van Herman van der Zandt ingaat, is nog niet bekend.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Één reactie op “Herman van der Zandt wil verder in eerste persoon enkelvoud”