Wie is De Mol? terug op televisie

Wie is De Mol? is terug op de Nederlandse televisie! Na de succesvolle eerste editie, waarin een groep bekende filosofen en psychologen in de binnenlanden van Burundi op zoek ging naar de mens achter John de Mol, probeert men er nu in een serie razend spannende afleveringen achter te komen wie er werkelijk schuil gaat achter Linda de Mol en wat haar drijfveren zijn.

Onder andere de filosofen Rob Wijnberg, Bas Haring en Ad Verbrugge reisden voor deze jaargang van Wie is De Mol? af naar Noord-Korea. In de ijzige kou voerden de kandidaten allerlei opdrachten uit om erachter te komen wie Linda de Mol precies is en wat haar beweegt.

Ze zaten bijvoorbeeld urenlang naakt bij -15 in een kringetje te discussiëren over Linda de Mol terwijl ze een cadeau aan elkaar doorgaven dat elk moment kon ontploffen. ‘Dat spelletje hebben we een beetje afgekeken van Ik hou van Holland, maar dat ze naakt zijn én filosoof of psycholoog geeft het toch weer een hele nieuwe dimensie’, zei AVRO-presentator Art Rooijakkers.

Maar ook fysieke opdrachten werden niet geschuwd. De filosofen en psychologen moesten onder meer abseilen van een steile bergwand om een goed beeld te kunnen krijgen van wat Linda de Mol betekend heeft voor Nederland. Daarnaast verwierf de groep een inzicht in de psyche van Linda de Mol door op het Kim Il-sungplein in Pyongyang geblinddoekt dartpijltjes op een groot portret van Kim Jong-il te gooien.

Na afloop van die opdracht werd Bas Haring helaas gearresteerd en afgevoerd naar een Noord-Koreaans strafkamp. Ad Verbrugge won de opdracht en verdiende daarmee veertien jokers, die hij tijdens de eerste vragenronde over de identiteit van Linda de Mol gelijk allemaal inzette. ‘Ik ben veel te elitair voor dat volkse gedoe en had dus nog nooit van Linda de Mol gehoord toen ik al die vragen over haar identiteit moest beantwoorden. Gelukkig had ik veertien jokers, zodat ik nog niet naar huis hoefde’, verklaarde Verbrugge.

Met het geld dat de kandidaten met alle opdrachten bij elkaar speelden voor de pot, zal een nieuwe botoxbehandeling voor Linda de Mol worden betaald. Hoe het verder afloopt kunt u de komende twaalf weken iedere donderdagavond zien bij de AVRO op Nederland 1. Art Rooijakkers maakt zich na die twaalf afleveringen geen zorgen over het voortbestaan van het programma. ‘We kunnen daarna nog onderzoeken wie Johnny de Mol precies is, en daarna zal er vast wel weer een nieuwe De Mol BN’er zijn.’

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.