Sjaak L. Grottenhoofd moppert over… Jezus

Sjaak L. Grottenhoofd hield bijna twee jaar lang een dagboek bij voor dit zeer invloedrijke weblog. De geschiedenis leert ons echter dat het niet altijd goed afloopt met mensen die een dagboek bijhouden. Daarom is Sjaak er mee gestopt. Omdat we Sjaak wel graag wilden behouden voor dit per zin invloedrijker wordende weblog, moppert hij nu ieder weekend 200 woorden over iets alledaags. Deze keer Jezus.

Wie ik dus stom vind, is Jezus, met z’n wonderen. Een beetje over water lopen; wat is er mis met een boot, een waterscooter of een kano, vraag ik me dan af. Voelt meneer zich soms te goed voor een kano? Bovendien, een stukje peddelen in een kano, daar knapt een mens enorm van op. Maar niks ervan; Jezus banjert weer over het water op z’n sandalen.

Een ander wonder van Jezus is dat hij water in wijn heeft veranderd. Je zal maar net een marathon hebben gelopen en Jezus aan de finish treffen. Moet je een Merlot uit 1972 uit een bidonnetje drinken. Of nog erger: een emmer-op-hoofd-negerin in Afrika zijn, eindelijk een put vinden, en dan die kwibus met z’n wonderen treffen. Wil je dat soms, Jezus, alle kindjes in Afrika aan de alcohol?

Jezus deed meer dan alleen wonderen verrichten. Hij stierf ook voor onze zonden. Aan een kruis. Niemand vroeg erom, maar daar hing-ie dan in z’n lendendoek met z’n ongeschoren kop. Want hij had niet eens het fatsoen er een beetje normaal uit te zien tijdens zijn eigen kruisiging! Het typeert de persoon Jezus Christus van Nazareth.

Ik vind het een hufter. Daarom blijf ik deze kerst mooi op de bank liggen, niet in een lendendoek, maar gewoon keurig gekleed in een witte hemaslip.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.