Sjaak L. Grottenhoofd moppert over… horloges

Sjaak L. Grottenhoofd hield bijna twee jaar lang een dagboek bij voor dit zeer invloedrijke weblog. De geschiedenis leert ons echter dat het niet altijd goed afloopt met mensen die een dagboek bijhouden. Daarom is Sjaak er mee gestopt. Omdat we Sjaak wel graag wilden behouden voor dit per zin invloedrijker wordende weblog, moppert hij nu ieder weekend 200 woorden over iets alledaags. Deze keer horloges. 

Wat ik dus stomme dingen vind, zijn horloges. Ze hebben wijzers; een kleine en een grote. En size does matters in het geval van wijzers. Haal je de kleine en de grote door elkaar, dan sta je maar zo midden in de nacht met je hemaslip en je ongeborstelde snor naast je bed. Het horloge van Kees Driehuis heeft zelfs drie wijzers (ook eentje voor de secondes). Rond kerst legt-ie ‘em altijd in z’n kerststal.

Horloges hebben ook bandjes. Net als beha’s. Waar behabandjes het edele doel dienen borsten omhoog te houden, daar zorgen horlogebandjes vaak voor uitslag waar je jeuk van krijgt. Of andersom.

En dat allemaal om te weten hoe laat het is. Als je dan toch zo graag wilt weten hoe laat het is, koop dan een mooie klok, waar op gezette tijden zo’n geinige koekoek uit komt zetten. Koekoek-koekoek-koekoek doet-ie dan (als het drie uur is). Uit een horloge zul je nooit eens een koekoek tevoorschijn zien komen, laat staan een struisvogel. Pas als er struisvogels uit horloges komen zetten, ga ik er weer eentje dragen.

Tot die tijd blijf ik gewoon lekker op de bank liggen, zonder horloge. Ik hoef toch nergens heen.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.