Vla-apen

Zaterdag al werd ik er door iemand op geattendeerd: er zou zondagavond bij de TROS een multitalent op tv zijn. Een man aan wie wij in Nederland veel te danken hebben. Een man die eigenlijk te groot is voor Nederland en daarom vaak in het buitenland vertoeft. Inderdaad, de in Spanje woonachtige presentator en schrijver Aad van den Heuvel zat in de tv-show van… hoe heet-ie ook alweer… Ivo Nieje.

Aad heeft ons veel goeds gebracht. Vooral Ook dat nog! werd door werkelijk iedereen unaniem een belachelijk groot succes gevonden. Waar zie je dat nog, dat iedereen iets unaniem een belachelijk groot succes vindt? Ik zou het niet weten, maar snap wel dat men dat van Ook dat nog! vond. Die Ivo waar ik het eerder over had, liet namelijk een werkelijk schitterend fragment uit het programma zien.

Als spot op een tv-reclame (reclamespot dus eigenlijk) waarin een aap een pak bananenvla boven een echte banaan verkoos, had Aad bedacht die test daadwerkelijk met een stuk of wat apen in een dierentuin uit te voeren in. Een schitterend schouwspel volgde.

Uiteraard kozen de apen in de test van Ook dat nog! voor de echte banaan, maar na die verorberd te hebben, werd het pak bananenvla toch nog interessant. Eerst waren de apen wat angstig voor het vreemde pak met dito substantie in hun kooi, maar al snel knepen ze het leeg en vormde er zich een vlavloer, hetgeen de apen verleidde tot een schitterend vlaballet.

Juist op zo’n moment valt het op hoeveel apen eigenlijk op mensen lijken – laat het Andries Knevel niet horen. Ze hebben dezelfde oren en dezelfde handen als wij. Wisselen dezelfde blikken. En zouden wij ook niet allemaal het liefst de hele dag pirouetjes staan te draaien in de vla?

Ik zag het in ieder geval ineens heel duidelijk voor me: de presentator die bij Aad op bezoek was – Ivo heette hij, toch? – ergens in een theater. Hij knijpt een pak vla leeg boven de vloer en gaat er net als de apen als een wildeman in staan dansen. Naakt. Daarna kon het nog wel eens heel snel gaan met die presentator. Voor je het weet geeft hij ‘de bloemen aan de man hier’ en is hij een ‘soort meneer’.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

De vla-apen: 

httpvh://www.youtube.com/watch?v=rmUl0yiAupE

19 reacties op “Vla-apen”