Rijmwoordensites

Volgend jaar vraag ik voor Sinterklaas een nieuwe rijmwoordensite. De oude doet heel gek. Ik kwam daarachter toen we afgelopen maandag Sinterklaas vierden met de beweging waar ik lid van ben, de BTBVEGD (Beweging Ter Bevordering Van Een Groot Duitsland). Ik had onze coördinator genocide getrokken en wilde in het gedichtje uiteraard refereren aan ons grote voorbeeld.

Daarom surfte ik naar mijn rijmwoordensite, rijm.nu, en tikte ‘Hitler’. Geen van de suggesties rijmde, behalve dan als je de naam op z’n Frans uitspreekt, een beetje zoals René Artois in Allo Allo. Maar dat slaat natuurlijk nergens op. Bovendien, de coördinator genocide van de BTBVEGD spreekt helemaal geen Frans, dus dat was bij het voorlezen niks geworden.

Nog gekker was de betekenis van de niet rijmende woorden waar de site mee aankwam. De rijmrobot leek heel goed te begrijpen wat ‘Hitler’ zo’n beetje bezighield. Zo is het eerste woord waar de rijmrobot mee aankwam het woord ‘aanhitser’. Maak van de ‘aan’ een ‘op’ en het klopt als een bus!

Voorts stond er te lezen: ‘jodenster’. Uitleg lijkt me overbodig (ik vond het zelfs zo opvallend dat ik het rood onderstreept heb in onderstaand screenshot). ‘Krijser’ is ook treffend; iedereen die wel eens een speech van Adolfje heeft gehoord, weet waarom.

Helaas zaten er ook woorden tussen die minder goed bij de persoonlijkheid van dhr. Hitler pasten, zoals ‘coalitiepartner’. Dat hij ‘klerelijer’ als optie gaf, is natuurlijk helemaal van de gekke! En ‘pornoster’ kon ik ook moeilijk plaatsen, tenzij er op het wereldwijde web ergens een filmpje rondzwerft van een dictator met sportsokken aan, wellicht bovenop Eva, in een heel pikant setje van Hunkemöller, want ook dat rijmt op Hitler.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Screenshot van woorden rijmend op ‘Hitler’

Één reactie op “Rijmwoordensites”