Sjaak L. Grottenhoofd moppert over… kandelaars

In goed overleg met Sjaak hebben we besloten dat hij vanaf heden geen dagboek meer bij zal houden. De geschiedenis leert ons namelijk dat het niet altijd goed afloopt met mensen die een dagboek bijhouden. We wilden Sjaak wel graag behouden voor dit zeer invloedrijke weblog. Daarom moppert hij ieder weekend 200 woorden over iets alledaags. Deze keer kandelaars.

Wat ik dus stomme dingen vind, zijn kandelaars. Je kunt er mensen mee vermoorden, volgens het bordspel Cluedo. Toch heb ik nog nooit een malloot gezien die met een kandelaar een winkelcentrum binnenliep en vervolgens willekeurige mensen op hun kop ging slaan. Ik bedoel maar. Wanneer het er bij Cluedo ook maar een beetje op begint te lijken dat Dr. Black met een kandelaar is toegetakeld, dan flikker ik altijd meteen het bord van tafel.

Een kandelaar is hoofdzakelijk bedoeld om er kaars in te stoppen. Dat past dan nooit. Ik pleit voor een landelijk overleg tussen kandelaarmakers en kaarsenmakers. Maar ja, daar zullen ze wel weer geen zin in hebben. Het laat ze volkomen koud dat mensen hun kaars niet in de kandelaar krijgen.

Het ergste aan kandelaars is nog dat de kaars die erin zit ervoor kan zorgen dat je huis in de fik vliegt. Moet je in je HEMA-slip het bed uit om de brandweer bellen. Verschrikkelijk. Nadat je huis is afgebrand is het nog niet klaar; dan moet je de papieren rompslomp regelen en een nieuw onderdak vinden. Soms moet je zelfs kortstondig bij je schoonfamilie slapen. Pfff…

Ik blijf dit weekend lekker op de bank liggen, gewoon met een TL-buis hoog boven m’n snor.    

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.