Een rechts geluid door Bim Wosboom: Zombies

Omdat de redactieleden van onuitstaanbaar.nl allemaal hippies zijn die de hele dag naar gesubsidieerd toneel zitten te kijken en belastinggeld in een bodemloze put staan te scheppen terwijl ze met een allochtoon knuffelen, hebben we iemand ingehuurd die elke een zondag een authentiek en onversneden rechts geluid laat horen op dit zeer invloedrijke weblog. Zijn naam is Bim Wosboom en hij maakt korte metten met ‘the left church of Holland’.

Graatmager bewegen ze zich door het straatbeeld. Hun gezichten asgrauw, wezenloze uitdrukkingen in hun ogen en aan hun lichamen lompen. Zombies! Dat zou u denken. Maar nee. Het gaat hier over macrobioten. Het gespuis met linnen tasjes en sandalen. De sterrenmix drinkers. De reiki-ers.

Meer irritante types zijn er bijkans niet. Maar al te vaak zie je ze over straat schuifelen, altijd met een verdwaasde blik in de ogen als waren ze zo stoned als een garnaal. Dan lopen ze een natuurwinkel in, waar een stel gelijkgestemde stinkhippies veel te dure meuk aan deze zultkoppen verkoopt. Bedrog kan je het niet noemen, want deze zombies geloven heilig in de ecologisch verantwoorde prietpraat die een en ander moet rechtvaardigen.

Waar ze het allemaal van betalen: geen idee. Om de een of andere reden hebben dit soort malloten altijd wel genoeg knaken om dergelijke stierenstront van te kunnen betalen. Dit soort lui zijn volgens mij A) ambtenaar of B) ze hebben een partner die wel geld verdient. Enfin, dit terzijde.

Vaak komen ze in duo’s. Dan gaan ze even lekker over de markt banjeren. Als het warm weer is, berg je dan. Gehuld in korte broeken, afritsbroeken, zouavenbroeken of andere belachelijke kledij staan ze dan bij authentieke kaasboertjes en laten hun linnen tasjes met wat dubieuze producten vullen. Die kleren zijn dan uiteráárd van biologisch katoen. Want die bruintjes zijn zo zielig. Maar goed, als zo’n vieze meuk verkopende oplichter er dan nog een en ander zelfverzonnen lulverhaal omheen bouwt vinden ze het helemaal prachtig. Hun melkwitte staakachtige benen glinsteren je dan sinister tegemoet.

Je moet dan ook nog oppassen dat je niet op hun in sandalen gestoken voeten trapt. Ze hebben natuurlijk altijd sandalen aan, in allerlei vormen. Maar je kunt er van op aan dat er een stel ranzige kalknagels getoond worden, of van die gore zwart uitgeslagen teennagels met een kaasrandje eromheen. Douchen en lichaamsverzorging is natuurlijk uit den boze. Kijk dan ook niet raar op als je pakjes shag van onder de armen vandaan ziet komen. Huiver.

Dit zijn dwaallichten die maandenlang met al ernstiger wordende hoofdpijn rondlopen en dan niet een neuroloog, maar een reiki healer opzoeken. Totdat de hippie in kwestie instort en er een kwaadaardige tumor ter grootte van een pingpongbal wordt ontdekt. Tja, dat had die reiki healer even gemist. Die verkondigde dat het spanningen, of verstrengelde energiebanen waren. Voor €250,- per consult. Ach ja. Only in the Netherlands, only in the Netherlands!

Waar houden deze zombies zich mee in leven? Goed, ze kopen dan wel macrobiotisch verantwoorde pompoenen en drinken hun thee met gemberextract uit Nepal, maar ze eten nooit wat. Als broodmagere ondoden hobbelen ze verder, met hun kalknagels en sandalen.

And if you’ve been compromised, I’ll have no problems in taking you out.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

15 reacties op “Een rechts geluid door Bim Wosboom: Zombies”