Het shirt van Barcelona

De Barcelona-spelers haten hun shirts, las ik ergens op het internet. Het shirt houdt volgens de spelers te veel vocht vast, waardoor het tijdens de wedstrijd steeds meer aan het lijf gaat plakken. Door het vele vocht wordt het shirt gedurende de wedstrijd ook tweeënhalf keer zo zwaar als bij aanvang, zo is gebleken toen de spelers tijdens de rust hun shirtjes eens wogen.

Een aandoenlijk beeld; Messi, Xavi en Iniesta die zich niet druk maken om het tactische plan waarmee Osasuna in de tweede helft helemaal kapot gespeeld moet worden, maar heftig gebarend rond een weegschaal met een shirt erop. De drie beste voetballers van de wereld, die gespannen naar een display kijken om te zien of hun vermoedens bevestigd worden. Daar moet je, vermoed ik, bij Gertjan Verbeek niet mee aankomen.

De plakkerige, gewogen, en te zwaar bevonden shirts van FC Barcelona worden gemaakt van gerecyclede drinkflesjes. Nog zoiets. Alsof de Koningin tijdens Koninginnedag een aftands kleedje als mantel omgehangen krijgt, waar eerder die dag nog iemand uit Putten z’n rommel van zolder op uitstalde.

Maar toch heeft het ook iets moois. Het brengt de magie die Barcelona bijna wekelijks op de mat legt iets dichterbij. Ik heb zojuist tenminste een pallet vol met flesjes mineraalwater gekocht. Ik heb ze in de badkuip gelegd en ben er, als een kleuter in de ballenbak van IKEA, ingedoken. Even voelde ik me Messi. Mooi.

Toen realiseerde ik me, naakt in een badkuip vol met plastic flesjes, dat ik waarschijnlijk nooit dichterbij het edele vak van profvoetballer zou komen dan op dat moment.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

8 reacties op “Het shirt van Barcelona”