Een rechts geluid door Bim Wosboom: Babyboomers

Omdat de redactieleden van onuitstaanbaar.nl allemaal hippies zijn die de hele dag naar gesubsidieerd toneel zitten te kijken en belastinggeld in een bodemloze put staan te scheppen terwijl ze met een allochtoon knuffelen, hebben we iemand ingehuurd die elke een zondag een authentiek en onversneden rechts geluid laat horen op dit zeer invloedrijke weblog. Zijn naam is Bim Wosboom en hij maakt korte metten met ‘the left church of Holland’.

Babyboomers. U kent ze wel. Op hun peperdure fietsen trappen ze tergend langzaam vooruit op zaterdagmiddag. In hun stationwagens parkeren ze voor geen meter in. Ze maken u knettergek door gezellig met hun kleinkinderen ‘lekker gek’ te doen. Babyboomers.

Een plaag zijn ze. Paulo Coelho lezende vijftigplussers die het helemaal anders zijn gaan doen. Op zoek gaan ze naar bezieling en passie. ‘Ik heb helemaal mijn idealen weer teruggevonden’, kletst zo’n grijze dakduif dan en olijk verkondigt zo’n pijnlijke prostaat dat er niets meer belangrijk is dan zingeving. Zingeving is dan dat je naar Santiago de Compostela hobbelt en dan spiritueel met een zwetende Spaanse nietsnut gaat discussiëren.

Babyboomers hebben overal maximaal van geprofiteerd. De uitkeringen waren altijd hoog, ze konden lekker vroeg met prepensioen, ze konden voor bijna niets studeren, er waren duizenden flauwekulbaantjes voor ze te vergeven als maatschappelijk werker, klinisch socioloog, manager bij een of ander zelfstandig bestuursorgaan dankzij hun PvdA lidmaatschap of journalist bij de NRC. Wat een luxe.

Een jaar of wat terug was er een ontzettend treurige vertoning toen duizenden babyboomers hard boe en bah riepen omdat ze niet meer op zijn Grieks met pensioen konden. Tegelijkertijd werd er een carrièrebeurs gecanceld omdat de babyboomers de toegangsweg tot de carrièrebeurs wilden blokkeren. Een boze organisator vroeg aan Lodewijk de Waal, de toenmalige babyboomer die de leiding had over babyboomer lobbyclub FNV (en thans lekker zijn zakken vult als commissaris bij ING) of hij het eerlijk vond dat de komende generatie loonslaven genaaid werd door de babyboomers.

De Waal dorstte het niet eens een antwoord te geven, maar marcheerde linea recta zijn Mercedes met chauffeur in om vol gas weg te scheuren. Wat een treffend beeld. Misschien ging hij onderweg nog wel even Paulo Coelho lezen, zodat hij geïnspireerd nog wat meer zakken kon gaan vullen.

Toch frappant dat de generatie die voorheen dweepte met Marx, Mao, Pol Pot, de RAF, de Vietcong en ga zo nog maar even door, zo ongelooflijk veel geld naar binnen heeft gegraaid. Maar gelukkig hebben ze altijd nog wel veel van hun idealen. Om dat te bewijzen hebben de VPRO gids en knikken ze aandachtig bij het Prinsengracht Concert. Of ze gaan naar Youp van ’t Hek om te lachen om een gnoomachtige babyboomer die Paulo Coelho clichés debiteert. Tot in den treure.

Magere Hein, ga eens aan het werk.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

11 reacties op “Een rechts geluid door Bim Wosboom: Babyboomers”