Brieven aan BN’ers – Beste Ivo Opstelten,…

Ik besef heel goed dat je het ontzettend druk hebt met het weer veilig maken van Nederland, maar zou ik toch even een momentje van je kostbare tijd mogen hebben? Dank je. Ik had ook niet anders van je verwacht, Ivo. Ik vind jou een aardige man. Dat vond ik voor het eerst toen je tijdens de afgelopen kabinetsformatie zei dat iedereen die participeerde in de onderhandelingen ‘de twitter even uit moest zetten’. Schitterend, Ivo.

Niet alleen de tekst op zich, maar ook de manier waarop je het zei. Als een strenge, doch rechtvaardige hoofdmeester van een klein dorpsschooltje in een krimpregio. En je zei het met je stem. Mijn God, je stem Ivo. Wat een prachtding. Jij klinkt alsof je een uitgeholde boomstam bent. Besef je dat wel? Jij bent de didgeridoo onder de politici, Ivo. Een beer die zojuist z’n keel heeft gesmeerd met honing. Kortom, je hebt de mooiste stem van Nederland.

Die stem van je is dan ook de reden voor dit schrijven. Waarom ik even een momentje van je kostbare tijd opeis. Ik heb namelijk een verzoek, Ivo. Je hoeft er niet eens heel veel voor te doen, maar je zou mij er wel ontzettend gelukkig mee kunnen maken. Ik sluit zelfs niet uit dat ik een vreugdedansje in mijn woonkamer zal opvoeren wanneer je aan mijn verzoek voldoet. Eventueel kan ik je daarvan later de foto’s doen toekomen.

Maar eerst ben jij aan zet. Ivo, zou jij voor mij de volgende keer wanneer Ferry Mingelen of een andere journalist een microfoon onder je neus duwt, recht in de camera willen kijken en dan op de voor jou zo kenmerkende manier het woord ‘kaneelpijpje’ uit willen spreken? Mocht je principiële bezwaren hebben tegen het woord ‘kaneelpijpje’, dan is ‘rijstwafel’ ook goed. Maar liever hoor ik ‘kaneelpijpje’. Ik kan niet wachten.

Als je enthousiast bent over het kaneelpijpje, zouden we daarna eventueel een stap verder kunnen gaan. Een vriend van mij en tevens de mede-initiatiefnemer van het zeer invloedrijke weblog www.onuitstaanbaar.nl, daar beter bekend onder de welluidende naam Pat, en ik willen namelijk graag eens een keer een carnavalsnummer maken. Vriend Pat kwam met het lumineuze idee ook jou daarbij te betrekken, Ivo.

Het nummer zal ongeveer als volgt gaan: wij zingen op het wijsje van Witch Docter (je weet wel, dat nummer van oee-ieee-oee-aa-aa-ting-tang-walla-walla-bing-bang) eerst I-vo Op-stel-ten, en dan zeg jij, wederom op de voor jou zo kenmerkende manier, ting-tang-walla-walla-bing-bang. Een gegarandeerde hit, Ivo.

Ik kijk nu al uit naar onze samenwerking. Maar eerst nog even in een camera kijken en ‘kaneelpijpje’ zeggen, Ivo. Niet vergeten hè.

Vriendelijke groeten,

Zwoebe Zwoebstra

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Om alvast te oefenen:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=UNAr5tzZxdk&ob=av2e

4 reacties op “Brieven aan BN’ers – Beste Ivo Opstelten,…”