De Odlo Nordic Walking korte broek

Omdat ik inmiddels een zekere reputatie heb opgebouwd in het schrijven over Nordic Walking en alle randverschijnselen die met deze verderfelijke bezigheid gepaard gaan, bestoken mensen mij sinds kort massaal met Nordic Walking gerelateerde e-mails. Zo stuurde een vriend van mij onlangs een link welke mij doorstuurde naar een website met daarop een foto van een hele grote zwarte korte broek.

Na bestudering van de tekst onder de korte broek, bleek het om een korte broek te gaan die ‘bijvoorbeeld erg geschikt is voor Nordic Walking activiteiten.’ Zo op het eerste oog zie je dat helemaal niet. Dan lijkt het gewoon een hele normale zwarte korte broek. Dat is dus niet zo. Het is een Nordic Walking korte broek. Dat kun je onder meer zien aan de pijpen. Die zijn lekker wijd. Ideaal bij Nordic Walking, omdat de stof dan niet zo langs de benen schuurt bij het afzetten voor weer zo’n stevige stokjespas. Zonder een goede Nordic Walking broek kan dat geschuur hele vervelende irritaties rond de schaamstreek opleveren.

Niet zichtbaar op de foto van de Odlo Nordic Walking korte broek is de functionele binnenslip. Dat komt natuurlijk doordat hij aan de binnenkant van de broek zit. Maar hij zit er echt in volgens de broekspecificaties op de site. Het is ook heel belangrijk bij Nordic Walking, een functionele binnenslip. Ben je gewoon aan het wandelen, dan hoeft het niet per se een functionele binnenslip te zijn. Je kunt dan prima af met een binnenslip die er maar een beetje voor spek en bonen bij hangt. Bij Nordic Walking is dat anders, wederom om irritaties rond de schaamstreek te voorkomen.

Naast een functionele binnenslip is er tevens een sleutelvakje geïntegreerd in de broek. Iets waar stokjeslopers eigenlijk ook al niet zonder kunnen. Zonder sleutel kom je je huis niet meer in. Die wetmatigheid doet ook gewoon opgeld voor mensen die aan Nordic Walking doen. Tuurlijk, ze kunnen met hun stokken een raam inslaan, maar na verloop van tijd wordt het dan wel een erg dure hobby. Je kunt beter een sleutel meenemen. En omdat een sleutel die gewoon in een broekzak zit eveneens voor irritaties rond de schaamstreek kan zorgen, is zo’n geïntegreerd sleutelvakje een uitkomst.

Kortom; wie skistokken in z’n garage heeft staan, maar geen ski’s, en niet met een rode zak door het leven wil, moet een Odlo Nordic Walking korte broek kopen.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.