Het dagboek van Sjaak L. Grottenhoofd

Het was een tijdje akelig stil rond Sjaak L. Grottenhoofd op onuitstaanbaar.nl. De directie van dit zeer invloedrijke weblog en Sjaak hadden een financieel conflict, waarmee er na 52 episodes een einde kwam aan ‘Het dagboek van Sjaak L. Grottenhoofd’. Omdat we Sjaak toch wel een beetje misten, hebben we elk dubbeltje op het hoofdkantoor omgedraaid, en wat bleek: aan de andere kant van die dubbeltjes vonden we het vorstelijke honorarium dat Sjaak voor het schrijven van zijn dagboek eiste. Gevolg is dat Sjaak zich met een simpele krabbel heeft gecommitteerd aan nog eens 52 afleveringen van zijn dagboek.

Er is ondertussen wel het een en ander veranderd in het leven van Sjaak. Zijn ex-vrouw Rita en kinderen Teuntje en Gezinus ziet hij nog maar nauwelijks. Sjaak is een drukbezet man geworden, die een sportschool bestiert in Den Bosch. Beste vriend Tonnie van Bemmelen werkt er als manusje van alles (voornamelijk frikandellen bakken en dan zelf opeten). De nagel aan de doodskist van Sjaak, Trudy Pasveer, heeft helaas voor hem een jaarabonnement afgesloten bij sportschool ‘De Snor’.

Maandag 15 augustus

Deze week liet ik sportschool ‘De Snor’ even voor wat het was en zette ik samen met Tonnie van Bemmelen koers naar Groningen om tijdens de introductieweek voor studenten, de Keiweek, te fungeren als zogenaamde Keileider. Dat houdt in dat er vijf dagen lang tien studenten achter je aansjouwen. Onder hen ook meisjes van achttien. Voor we die dronken zouden voeren eerst de opening van de Keiweek, waar Lange Frans een optreden verzorgde. Tijdens zijn optreden gooiden Tonnie en ik een ijsbeer op het podium. Dit zorgde voor hilarische taferelen alsmede een Lange Frans die ten overstaan van een volle Grote Markt in z’n broek scheet, wat goed beschouwd natuurlijk ook een hilarisch tafereel was.

Dinsdag 16 augustus

Na twaalven doken we een kroegje in en bestelden we flessen vol tequila en flessen vol gin. De kroeg was aangekleed met een gitaar, een gouden ring en vliegstuigstoelen. Tonnie en ik hadden miljoenen bijbedoelingen met de meisjes van achttien. Helaas dronken we zelf te veel en vielen we beiden zo rond een uurtje of half twee in slaap op de bar. Toen we door de kastelein wakker werden gemaakt, hebben we een limousine gebeld, welke ons naar de hotelkamer bracht. Dinsdag overdag waren we gesloopt, en hebben we de hele dag in het bubbelbad gezeten, een object dat gek genoeg geen enkele rol speelt in de vertaling van ‘Holiday in Spain’ door Bløf.

Woensdag 17 augustus

Nieuwe dag, nieuwe kansen. We aten eerst pannenkoeken met ons groepje en zetten het vervolgens op een zuipen. Tonnie had zijn zinnen gezet op de 19-jarige Antoinette, terwijl ik met de 18-jarige Celine probeerde aan te pappen. Bij mij ging het mis toen ik per abuis m’n behaarde rug aan haar liet zien. Tot ieders verbazing dronk Antoinette echter een shotje uit de navel van Tonnie van Bemmelen. Ik heb hem nog nooit zo zien glunderen.

Donderdag 18 augustus

Antoinette, Tonnie en ik werden wakker in één bed. Wat er precies is gebeurd, weet ik niet meer, maar mijn pijnlijke anus, de leren onderbroek zonder kruis en de rode bal met tuigje eraan in mijn mond konden nooit veel goeds te beteken hebben. Na een ontbijtje besloten we maar te doen alsof er niks gebeurd was. Vol goede moed gingen we weer op stap met onze studenten. Overdag stond er een poolparty op het programma. God, wat zagen Tonnie en ik er fantastisch uit in onze Speedo’s. Bij mij kwam er zelfs een beetje schaamhaar onderuit. Na een paar uur verlieten we halfbezopen en met een stijve penis het zwembad om maar weer eens een hapje te eten. Het werd deze keer een snackbar. Daarna volgde er wederom een drinkgelag dat uitmondde in een triootje tussen Tonnie, mij en een dame.

Vrijdag 19 augustus

De laatste dag als keileider alweer. De week is voorbijgevlogen. In een emotionele speech bedankten we onze keigroep, die inmiddels nog maar uit twee mensen bestond (Hans met de hazenlip en Peter, die onder de puisten zat). We zeiden dat we er vanavond nog maar even een mooi feestje van moesten maken met z’n vieren. Voor Tonnie en mij hield dat in dat we Hans en Peter zoveel mogelijk blauwtjes wilden laten lopen. Dat lukte prima. Toen het eindfeest eenmaal afgelopen was, liepen Tonnie en ik naar ons hotel. Tijdens deze wandeling hadden we het onder meer over latente homoseksualiteit, rendieren, The Love Boat, andere cruiseschepen, zemen, rode kool met stukjes appel, Malawi, konijnen op Vlieland, oorschelpen, amfibieën en frisbees.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Lees hier meer van Sjaak.