Londense jongeren plunderen beurs

Niet alleen elektronicazaken en slijterijen in Londen worden geplunderd, ook de London Stock Exchange is gisterochtend het slachtoffer geworden van de rellen in de Engelse hoofdstad. De beurs werd geplunderd door drie woedende Engelse jongeren. Met name de FTSE 100, die bestaat uit de 100 meest actieve fondsen op de Londense beurs, werd hard getroffen; de jongeren plunderden liefst 4,13% van de totale waarde van de index.

‘Dat lijkt niet veel,’ zegt de Nederlandse beursanalist Jaap Stobbe,‘maar dat gaat dus om ettelijke miljarden.’ Volgens Stobbe stonden de autoriteiten machteloos tegenover de plunderingen. ‘Ze hebben nog geprobeerd de rente te verlagen en hebben de plunderaars gewezen op de triple A status van het Verenigd Koninkrijk, maar dat mocht niet baten. De drie jongeren waren vastberaden 4,13% van de waarde van de FTSE 100 mee naar huis te nemen. En toen was die 4,13% dus Foetsie’, grapte Stobbe, die niet bekend staat om z’n goede gevoel voor humor.

Vele onschuldige mensen werden het slachtoffer van de plunderingen in het Londense beursgebouw, ook in Nederland. Onder hen de Haarlemse belegger Geert Schaar: ‘Van het ene op het ander moment ben je niet meer voor 0,000000000000034% eigenaar van British American Tobacco, maar nog slechts voor 0,000000000000033%. Dat kwam wel even hard aan. Wat heb ik met dat gedoe in Londen te maken?’

Gelukkig voor Geert Schaar en andere beleggers kwam alles toch nog goed aan het eind van de dag. De drie woedende Engelse jongeren brachten rond een uur of vijf in de middag de geplunderde 4,13% terug naar het beursgebouw. ‘Sterker nog, ze hadden er in die korte tijd 0,96% meer van weten te maken. De FTSE 100 sloot 48,83 punten hoger dan toen de plundering in werd gezet. Een knappe prestatie. Maar het blijft natuurlijk wel plunderen’, besloot beursanalist Stobbe.

Voor dhr. Schaar pakte het nog wat beter uit. De drie jongeren hadden de gestolen eigendomsrechten van British American Tobacco met 1,14% in waarde laten stijgen toen ze om vijf uur de procenten weer terug kwamen brengen. ‘Nu ben ik afgerond zelfs voor 0,000000000000035% eigenaar van het bedrijf. Mijn dag kan niet meer kapot. Ik steek er nog eentje op!’, aldus een opgeluchte Geert Schaar.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Één reactie op “Londense jongeren plunderen beurs”