Hamburgers met korting; kipfilet woedend

Een woedende menigte kipfilets verzamelde zich gistermiddag bij het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam om te protesteren tegen het lied ‘Hamburgers met korting’, dat supermarktmanager Harry Piekema ten gehore brengt in reclamespotjes op tv en radio. De kipfilets pikken die voorkeursbehandeling voor de hamburger niet langer. ‘Altijd maar die hamburgers, dat moet nu maar eens een keertje afgelopen zijn’, aldus de organiserende kipfilet Fred Murken.

En niet alleen kipfilet Fred Murken denkt er zo over. De opkomst was met een paar duizend aanwezige kipfilets overweldigend te noemen. Kipfilet Fred Murken:‘Als organisatie waren we eerst wel even bang dat er geen kip op zou komen dagen bij het protest, maar de achtergestelde positie ten opzichte van de hamburger blijkt enorm te leven onder de kipfilets. Op de parkeerplaats voor het hoofdkantoor van Albert Heijn was het echt dringen. Gelukkig zijn we dat nog wel gewend van in de kippenschuur.’

Dat het onderwerp zo leeft onder de kipfilets komt niet alleen door het lied van Harry Piekema. De kipfilet zit volgens Murken al jaren in het verdomhoekje. ‘Hamburgers mogen altijd op een lekker broodje met frisse stukjes komkommer, augurk en tomaat erop liggen, terwijl wij in allerlei dubieuze prutjes met rijst belanden van mensen die te lui zijn om echt te koken. Op deze manier is er, ook al zijn we het meest veelzijdige stukje vlees, weinig eer te behalen voor ons. En dan gaat de Albert Heijn ook nog eens hamburgers met korting verkopen!      

Een zichtbaar geëmotioneerde kipfilet Fred Murken houdt het bijna niet meer droog. Het lied van Harry Piekema is bij hem ingeslagen als een bom. Het was de druppel die de emmer deed overlopen. ‘Waarom nou weer een lied met die eeuwige hamburger?! ‘Kipfilet met korting…Oh Oh Ohooohooho’, dat klopt metrisch toch ook als een bus? Bovendien allitereert het. Nee, de Albert Heijn heeft hier een grote fout gemaakt. Ons een beetje vol met water pompen en dan geen korting geven. Een schande is het!’

Hoe het allemaal af gaat lopen, weet Murken nog niet, maar volgens hem hebben we het laatste nog niet gezien van de kipfilet. ‘Laat ik het zo zeggen: ik zou er niet raar van staan te kijken als die Piekema binnenkort met een salmonellabacterie boven de wc hangt.’ 

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=_RpChNVSsuQ

 

4 reacties op “Hamburgers met korting; kipfilet woedend”