Het dagboek van Sjaak L. Grottenhoofd

Het was een tijdje akelig stil rond Sjaak L. Grottenhoofd op onuitstaanbaar.nl. De directie van dit zeer invloedrijke weblog en Sjaak hadden een financieel conflict, waarmee er na 52 episodes een einde kwam aan ‘Het dagboek van Sjaak L. Grottenhoofd’. Omdat we Sjaak toch wel een beetje misten, hebben we elk dubbeltje op het hoofdkantoor omgedraaid, en wat bleek: aan de andere kant van die dubbeltjes vonden we het vorstelijke honorarium dat Sjaak voor het schrijven van zijn dagboek eiste. Gevolg is dat Sjaak zich met een simpele krabbel heeft gecommitteerd aan nog eens 52 afleveringen van zijn dagboek.

Er is ondertussen wel het een en ander veranderd in het leven van Sjaak. Zijn ex-vrouw Rita en kinderen Teuntje en Gezinus ziet hij nog maar nauwelijks. Sjaak is een drukbezet man geworden, die een sportschool bestiert in Den Bosch. Beste vriend Tonnie van Bemmelen werkt er als manusje van alles (voornamelijk frikandellen bakken en dan zelf opeten). De nagel aan de doodskist van Sjaak, Trudy Pasveer, heeft helaas voor hem een jaarabonnement afgesloten bij sportschool ‘De Snor’.

Maandag 20 juni

Bij het opruimen trof ik in één van de kleedkamers een aantal potjes met anabole steroïden aan. Eerst heb ik met de pilletjes uit het potje geprobeerd de lege potjes omver te gooien, maar dat bleek toch wel een heel erg vergezochte en slechte woordgrap te zijn. Daarom heb ik daarna maar die hele berg met pilletjes bij Tonnie van Bemmelen door de cola gegooid (hij drinkt altijd cola bij de frikandellen). Een overdosis anabole steroïden, dat hadden ze in het Bossche ziekenhuis nog nooit meegemaakt. De gevolgen van een overdosis anabole steroïden zijn: een scheve bek, een pijp in die scheve bek, en in plaats van frikandellen krijg je opeens zin in spinazie.

Dinsdag 21 juni

Omdat Tonnie deze week in het ziekenhuis moest verblijven in verband met z’n overdosis, had ik het extra druk. Maar goed, dat was ook wel een beetje m’n eigen schuld. Alsof de duvel er mee speelde, kwam vandaag smaakpolitieagent Rob Geus binnen. Ook hij heeft een scheve bek. Omdat ik niet van zijn zogenaamde smaakinspecties gediend ben, heb ik hem onmiddellijk op die scheve bek getimmerd. Zonder m’n handen te wassen met een desinfecterend zeepje, en ze te drogen aan een torkrolletje. Na die klap voor z’n kanis was Rob wel even van z’n stuk, maar niet lang daarna richtte hij alweer een infraroodthermometer op mij. Dat ding bleek naast de temperatuur te kunnen meten ook soort state-of-the-art lasergun te zijn, welke mijn snor in vuur en vlam zette. Na m’n hoofd in de spoelbak te hebben ondergedompeld, kreeg ik uit handen van Rob een ‘Daar word ik niet vrolijk van’ T-shirt. Rob vertelde nog dat mijn snor op het moment dat hij hem in de brand zette, 38,1 graden Celsius was geweest. Te warm voor een snor, volgens Rob. En ik moest ‘em ook gaan coderen in de toekomst.

Woensdag 22 juni

Na die lul van een Rob Geus, kwam vandaag Trudy Pasveer natuurlijk weer met veel aplomb sportschool ‘De Snor’ binnenwandelen. Omdat ik toch zo lekker bezig was, heb ik haar ook maar weer eens op de bek getimmerd. Zij had geen infraroodthermometer bij zich die tevens een state-of-the-art lasergun was. Dus dat was mooi.

Donderdag 23 juni

Vandaag gooide ik sportschool ‘De Snor’ iets vroeger dicht, om bij Tonnie op ziekenbezoek te kunnen. In het ziekenhuis aangekomen bleek het al weer veel beter te gaan met Tonnie. Hij lag met een terminaal zieke man van 43 op de kamer, die hij de ene na de andere mop vertelde. De man van 43, Harro Nuppel heette hij, leek er niet echt van gediend te zijn. Op een gegeven moment zei hij zelfs: ‘Zuster, als ik dan toch terminaal ben, maak er dan nu gelijk maar een einde aan.’ Tonnie moest lachen om die opmerking, hij dacht dat het een grapje was.

Vrijdag 24 juni

Zonder Tonnie ook geen vrijdagmiddagborrel met hapjes enzo. Ik zette het in mijn eentje op een zuipen. Als er andere mensen bij waren geweest, dan had ik het met hen graag willen hebben over nippeltjes, zure regen, paspoortcontroles in Schengenlanden, appelmoes met een kersje erin, de Vijfde van Beethoven, het duurvermogen van bodybuilders, die ene straat in Calcutta met die geinige fontein, leeuwen, de nieuwe zendercoördinator van radio538 en Brabanders die naar een andere provincie verhuizen.

Volg ons op Twitter!

Één reactie op “Het dagboek van Sjaak L. Grottenhoofd”