Een rechts geluid door Bim Wosboom: VOC

Omdat de redactieleden van onuitstaanbaar.nl allemaal linkse kerkkaffers zijn, die de hele dag naar gesubsidieerd toneel zitten te kijken en belastinggeld in een bodemloze put staan te scheppen terwijl ze met een allochtoon staan te knuffelen, hebben we iemand ingehuurd die elke een zondag een authentiek rechts geluid laat horen op dit zeer invloedrijke weblog. Zijn naam is Bim Wosboom en hij maakt korte metten met ‘the left church of Holland’.

De ganse natie slaakte een kreet van verlichting: Ratko Mladic was gepakt. Een typisch voorbeeld van slivovitsj slempende ouwe Serviër met een wife-beater aan – de bad guy in een slechte actiefilm. Grootste Europese oorlogsmisdadiger van na de Tweede Wereldoorlog gepakt, heet het dan.

Wat waren de gewezen ministers van Paars opgelucht. Joris Voorhoeve, de vleesgeworden incompetentie, destijds alleen lid van de VVD omdat de meisjes van de VVD leuker zijn dan van D66, was in zijn nopjes. Jan Pronk was happy. Wim Kok was tevree. Ach gut, wat waren we blij met zijn allen. En ja, Nederland had zich niet zo netjes gedragen en de ganse riedel kwam weer naar boven: verneukt door de Fransen, waar was de luchtsteun, zoveel van geleerd, gerechtigheid. Yada yada yada.

De waarheid omtrent Mladic, Joegoslavië, Karadzic et al zal nooit boven water komen. De dirty tricks van Amerika onder Clinton om de situatie aldaar naar hun hand te zetten, het trainen van Bosnische en Kroatische doodseskaders door de NAVO, het nalaten te berechten van Tudjman en Izetbegovic. Het is een smerig zaakje en de belangen die lijken in de kast te laten rotten zijn te groot. Grootste Europese oorlogsmisdadiger van na WOII. Het zal wel. Ik dorst niks te bagatelliseren, maar het enkele feit dat Mladic c.s. slechtere PR hadden dan zielige Bosniërs zal er veel mee te maken hebben dat de Nederlandse goegemeente zich er weinig aan gelegen liet toe te juichen dat Belgrado in 1999 werd verwoest; in een van de meest flagrante schendingen van internationaal recht na WO II in Europa.

Curieus genoeg verzuchtten nogal wat commentatoren dat Nederland toen nog zo internationaal georiënteerd was en we ons nog zo lekker belangeloos voor de wereld inzetten. Het waren de tijden van de vleespotten van ontwikkelingssamenwerking, van het rekruteren van schoolkinderen om voor Foster Parents Plan te collecteren (elke klas zijn eigen hongerneger!), Ich bin Wütend! brallen naar onze Oosterburen. Mon dieu, wat een hel. Wat een misselijkmakende zelfgenoegzaamheid. Wat een onthutsende stompzinnigheid!

De hele Srebrenica affaire had uiteindelijk veel meer te maken te maken met een onvermogen om gemeen te zijn, om fuck off te zeggen op het juiste moment, om rücksichtslos te kunnen handelen. Een gebrek aan strategisch inzicht, aan strategisch inzicht überhaupt. Strategie, daar houden Nederlanders niet van, zo zegt men. Ik geloof daar niks van. Op de keper beschouwd is dat borrelpraat. Nee, het strategisch denken wordt afgeleerd want het is slecht.

Excusez, maar had men destijds maar strategisch gedacht, dan was deze hele ellende nooit gebeurd, dan waren er geen fotorolletjes verdwenen, lampenkappen uitgedeeld en was onze Koninklijke held op sokken nooit met een biertje in zijn hand bij die sukkels die zich naar Joegoslavië hadden laten uitsturen komen opdagen. Daarom zou ik ervoor pleiten dat elk Nederlands schoolkind een computerspel thuisgestuurd krijgt, genaamd VOC: Total War. Doel is het opzetten van een groot handelsimperium en daartoe zijn alle middelen geoorloofd.

Niks geen oog voor diversiteit en culturele gevoeligheid: plukken die kruidnagels en anders  zwaait er wat! Jaag die Spanjolen naar de kelder! Schop die Britten uit India weg! Graai die winsten naar binnen! Laat die kinderen maar leren hoe het Mondiale Schaakspel in elkaar steekt. Daar hebben ze meer aan dan hun zakgeld inleveren ten behoeve aan de Club Sandwiches van de baas van Foster Parents Plan. Zodat er geen tweede Jan Pronk of Joris Voorhoeve kan opstaan en we met zijn allen uitroepen: Wir haben es nicht gewusst.

Volg ons ook op Twitter!

7 reacties op “Een rechts geluid door Bim Wosboom: VOC”