Heavy Metaltypes in korte broeken

Zoals Dries Roelvink gemaakt is om in de zomer op een barbecue te liggen, zo zijn Heavy Metaltypes gemaakt voor de herfst en de winter. In de andere seizoenen zouden ze zelf volgens mij ook het liefst in een zwart geverfd hokje van twee bij twee gaan zitten, waar een band met een naam als The Black Fuckers From Hell! door de speakers schalt. Precies zo hard dat ze de vogeltjes buiten niet meer horen fluiten. En dan maar proberen die grote gele bal aan een lichtblauwe hemel te vergeten.

Jammer genoeg werkt het niet zo. De Heavy Metaltypes moeten ook naar buiten. Naar school, de vuilnis buitenzetten, of de nieuwste cd van The Black Fuckers From Hell! kopen (‘Satan’s penis is black too’, heet-ie). Met temperaturen als die van de afgelopen dagen is dat geen pretje voor de Heavy Metaltypes. Hun kledingkast is er niet op bedacht. Er liggen louter dikke zwarte broeken in, die goed bij kistjes passen.

Ergens helemaal onderaan die stapel ligt een verdwaalde korte broek, die helemaal niet goed bij kistjes past. Ooit gekregen van hun oma ofzo. Normaal mijden de Heavy Metaltypes zo’n broek als liedjes waar een melodie in zit, maar ik zag er afgelopen vrijdag eentje lopen die hem wel onder de stapel zwarte broeken vandaan had gevist en hem boven z’n stoute schoenen, wat dus daadwerkelijk kistjes waren, aan had getrokken.

Het was geen gezicht. Nooit waren benen witter. Nooit stonden schoenen slechter bij een broek. Nooit kuierde er iemand zo ongemakkelijk in een korte broek over straat. En nooit moest er iemand zo hard lachen. Maar dat was ik.

Trek uw korte broek aan en volg ons op Twitter!