Gezondheidsslippers

Omdat ik nooit met een grote koptelefoon op m’n hoofd door de straten kuier, vang ik regelmatig flarden van gesprekken op. Gistermiddag ving ik de volgende flard op toen ik langs een schoenenwinkel liep: ‘Ja, ongeveer zulke gezondheidsslippers, maar den net een ander kleurtje en zonder zo’n gespje.’ Op het eerste oog gewoon een opmerking van een gemiddeld winkelend kutwijf. Behalve dan dat ze het woord ‘gezondheidsslipper’ gebruikte.

Had ik dat goed gehoord, gezondheidsslippers?, vroeg ik mij onmiddellijk af. Het zal toch wel niet. In verwarde toestand kuierde ik door. Het woord bleef me bezighouden: gezondheidsslippers. Ik merkte dat m’n eigen, gewone, slippers hun pas versnelden. Ik wilde zo snel mogelijk naar huis, de computer opstarten en opzoeken of ik het goed gehoord had en er zoiets bestond als een gezondheidsslipper.

Ik had het goed gehoord. De gezondheidsslipper bestaat. Het lijkt een slipper te zijn die een zool heeft van een materiaal dat het meest aan kurk doet denken. Ofzo. Heel erg duidelijk wordt het allemaal niet voor iemand die geen geboren slippergoeroe is. Maar op de website www.gezondheidsslipper.nl kun je er in ieder geval zoveel bestellen als je maar wilt. Van allerlei merken, waarbij het merk Fitflop mij het best is bijgebleven.

Waarom die slipper met een zool van kurk precies een gezondheidsslipper heet, wordt ook al niet duidelijk. Maar het moet een reden hebben. Je kunt niet zomaar elke slipper een gezondheidsslipper gaan noemen. Ik vermoed dan ook dat je deze slipper op allerlei manieren in kunt zetten om de gezondheid te bevorderen. Waarschijnlijk draagt Jomanda gezondheidsslippers onder haar gewaad als ze iemand met handoplegging van kanker probeert te genezen.

Een man hoeft bij de bekende zin‘Nee schat, ik heb hoofdpijn.’ dankzij de gezondheidslippers voortaan alleen nog maar even te wijzen op die schoenendoos van Fitflop onder het bed en te zeggen: ‘Even een half uur de slippertjes aan en je kunt er weer tegenaan…, schat.’ Ideaal, zo’n gezondheidsslipper. Raakt iemand verzeild in een onbedaarlijke niesbui, dan kun je hem of haar in het vervolg met goed fatsoen een slipper tegen de bek aanflikkeren. Heerlijk.

Het gezond verstand zegt in eerste instantie dat het onzin is, zo’n gezondheidsslipper, maar als je er wat dieper over nadenkt en wat voorbeeldjes bedenkt van hoe de gezondheidsslipper in het dagelijks leven een rol kan spelen, dan weet je dat de producenten met het bedenken van de gezondheidsslipper absoluut geen loopje met de waarheid hebben genomen.

Gezondheidstwitter bestaat ook; volg ons!

7 reacties op “Gezondheidsslippers”