Trammelant in deodorantland

Het is oorlog tussen deodorant en de deodorantfabrikanten. Deodorant pikt het niet meer dat ze van de fabrikanten liefst 24 uur per dag moeten werken. ‘Middeleeuwse praktijken’, laat een busje Axe Africa Bodyspray weten. ‘Het is toch godverdomme niet normaal dat de mensen die ons maken slechts 8 uur per dag de handen uit de mouwen moeten steken en wij de klok rond werken!’, aldus de ziedende fles Axe Africa Bodyspray.

‘En wij zijn het weekend ook niet eens vrij hè’, vult een roller Nivea Invisible for Black & White de Axe Africa Bodyspray aan. ‘Juist dan willen al die debielen die ons op zich spuiten en smeren lekker ruiken, omdat ze zo nodig naar de kroeg moeten. En wij ons maar uit de naad werken. Komt er ook nog eens bij; de mensen smeren en spuiten op de gekste plekken!’, foetert de roller door.

Hoe ze wat aan die lange werkdagen kunnen doen, weten de twee nog niet precies, maar dat er iets moet gebeuren is duidelijk voor hen. Axe Africa Bodyspray: ‘We hebben overleg gehad met FA Sport en Rexona Xtracool, en ook voor hen is de maat vol. Ah, daar heb je Rexona Xtracool net, vraag hem maar eens…’ Een zeer vermoeid ogende bus Rexona Xtracool kwam de lunchroom binnengerold. Nadat ik hem op een stoel had gezet, liep hij zonder iets te vragen helemaal leeg:

‘Dit zaakje stinkt aan alle kanten. Een paar jaar geleden is het allemaal begonnen; zonder de voorzitter van onze belangenvereniging ‘Deo Volente’, Sanex Dermo Protector, in te lichten, kregen wij plotseling etiketten opgeplakt waarop waanzinnige termen als ‘24h protection’ stonden. En wij ons maar in het zweet werken om lekker te blijven ruiken. Maar ooit houdt het op hè! Dat punt is wat mij betreft nu bereikt.’

De lange werktijden is niet het enige wat de verzamelde deodoranten dwarszit. Rexona Xtracool vertelt verder: ‘Het zijn ook de werkomstandigheden. De laatste jaren worden de mensen maar vetter en vetter. En dan beloven de fabrikanten dus wel dat ze steeds langer lekker blijven ruiken. Hoe dat allemaal moet, zeggen ze er niet bij, dat mogen wij weer oplossen! Een gotspe is het. De fabrikanten zouden zelf eens 24 uur tussen zo’n vieze vette oksel, met meestal nog een gekke pukkel erop ook, moeten gaan zitten!’

De deodorantfabrikanten waren niet bereikbaar voor commentaar. De deodoranten lieten nog weten dat, als de fabrikanten niet over de brug komen, ze als ultiem middel een 24-uursstaking overwegen. Bij monde van Ambi Pur Elegance lieten de luchtverfrissers al weten hun kans te ruiken: ‘Als de deodoranten gaan staken, dan staan wij te popelen om naast huizen en auto’s ook mensen te gaan verfrissen.’

Ruik lekker en volg ons op Twitter!

Één reactie op “Trammelant in deodorantland”