Een rechts geluid door Bim Wosboom: Linkse meisjes

Omdat de redactieleden van onuitstaanbaar.nl allemaal linkse kerkkaffers zijn, die de hele dag naar gesubsidieerd toneel zitten te kijken en belastinggeld in een bodemloze put staan te scheppen terwijl ze met een allochtoon staan te knuffelen, hebben we iemand ingehuurd die elke een zondag een authentiek rechts geluid laat horen op dit zeer invloedrijke weblog. Zijn naam is Bim Wosboom en hij maakt korte metten met ‘the left church of Holland’.

Met de langer wordende dagen en de korter wordende rokken, wordt ook de schifting der politieke voorkeuren visueel des te meer pregnant. Een korte rondwandeling door de biotoop waar de jongelui vandaag de dag frequenteren leert de oplettende bezoeker het nodige over de kwestie die ik vandaag aanstip.

Maar om te beginnen, een ergernis die hier ernstig aan gerelateerd is. Dat is namelijk het rapalje dat het nodig acht om de parken en plantsoenen die de keurige burgerij van de 19e eeuw ter opsmuk van het stadsbeeld heeft doen oprichten. Over die 19e eeuw wordt altijd een hoop flauwekul verkondigd, maar ik durf thans wel te stellen dat de 19e eeuw een verdomd mooie eeuw was. Echter, ik dwaal af. Het ging mij om het plantsoenentuig.

Als het kwik boven de 15 graden Celsius komt dan treedt er een soort collectieve hersenverweking op. Dan trekken kerels opeens een korte broek aan en schuiven teenslippers aan hun voeten. Het laagschedelig gepeupel van de volkswijken gaat gewapend met ghettoblaster en blikken zwerverbier voor de sociale huurwoning lallen en bezigt zichzelf met stomdronken worden. En het plantsoen, in het bijzonder het Noorderplantsoen wordt getroffen door een tsunami van geteisem.

Gestoken in hippe kleren (T-shirts met grappige teksten, bloesjes met dessins, hippe brillen en skinnyjeans) maken zij zich meester van de openbare ruimte. Bewapend met iPods en telefoons die onnoemelijke herrie maken, terroriseren zij de achteloze brave burgers van de stad. Onderwijl blaten zij elkaar platitudes toe en lurken zij aan goedkope rosé of roken ze wiet. Armoedzaaierij van de bovenste plank. En dan nog gezwegen over het ordinaire geBBQ.

Alhier treffen wij een menstype aan dat er immer in slaagt mij het bloed onder de nagels vandaan te halen. Dit zijn de linkse meisjes. De bakfietsmoeder in spé. Het stemvee van de Ineke ‘Afsluitdijk’ van Gent. De cliëntèle van studies als Mensenrechten in Europa, Romaanse Talen, Euroculture en sociologische psychologie. Fans van Paulien Cornelisse. Apple-gebruikers. Palestijnensjaal om de nek. Skinnyjeans met Converse Allstars er onder (alsof die niet door arme Vietnameesjes in elkaar worden geflanst). Alain Clark kutmutsen op hun hoofd. Godverdomme, wat haat ik dat soort kuthoeren.

Excusez le mot, maar Hans Teeuwen zijn hartenkreet moet ik toch even herhalen. Ik veracht dat soort dozen tot in de allerdiepste vezel van mijn lichaam. De verschrikkelijke morele gelijkhebberigheid, de overdreven betrokkenheid met alles dat zielig lijkt en niet blank is, die verschrikkelijke quasi kosmopolitische levensstijl. C’est terrible. Van die domme snollen die een pretstage op pappa’s centen doen in de fucking negorij van Afrika en dan exclameren dat het leven daar zo puur is.

Om dan op latere leeftijd de Happinez lezen en de kinderen niet inenten, want daar worden ze autistisch van. Godverdomme, je zou d’r bijna moslim van worden. Kan je legaal en alles je dinnetje eronder houden.

En dat wouden we effe kwijt.

En Bim, wij willen nog even kwijt dat men ons moet volgen op Twitter!

Één reactie op “Een rechts geluid door Bim Wosboom: Linkse meisjes”