Harry Vermeegen

Ik ben benieuwd of u bekend bent met het oude Chinese spreekwoord dat ik hier zometeen op ga schrijven, maar volgens mij is er geen speld tussen te krijgen. Het luidt: Met degene die een paarse bril opzet en een stoppelbaardje neemt, zonder daarbij in een George Michael lookalike-wedstrijd te participeren, kun je alleen maar medelijden hebben. En kijkt u nu maar even naar de foto van Harry Vermeegen. Meelijwekkend toch? Die Chinezen zijn nog veel wijzer dan wij nu al wel denken.

Het is niet alleen de aanblik van die gekke Harry met z’n paarse bril en stoppelbaardje die een gevoel van medelijden oproept. Het is ook wat Harry allemaal doet. Nog steeds. Want dat weet u waarschijnlijk helemaal niet, maar Harry neemt nog steeds van die lollige filmpjes op met (oud-)voetballers. En met lollig bedoel ik dan dat ze vroeger lollig waren. Toen Henk Spaan tussen de itempjes door af en toe nog wat gediggies voorlas en de vuilnis buitenzette.

Zelfs toen Harry op eigen benen stond, was het nog even leuk. Wie herinnert zich niet het item De cirkel is rond, waarbij voetballers een bal door het raam van de kinderkamer van hun ouderlijk huis moesten schieten, uiteraard met alle (geënsceneerde) gevolgen van dien. Of het lied Dennis bier, een ode aan Dennis Bergkamp en het drinken van bier; veel mooier wordt het in principe niet. Nee, die kwibus in z’n regenjas deed dat allemaal heel erg leuk. Hij was on top of the world.

Dat is allemaal veranderd op het moment dat Harry besloot een paarse bril op z’n hoofd zetten. Nogmaals, wie niet George Michael hoeft na te doen, heeft geen enkele reden om dat te doen en zal de gevolgen maar moeten dragen. Bij Harry houdt dat in dat z’n itempjes tegenwoordig tenenkrommend zijn en dat iedereen hem aankijkt met een blik van Ahhhh, Harry…, wat ben je nou toch allemaal aan het doen jongen?

Jolig een pizza bakken met Wesley Sneijder (Oei, wat doet Wesley er nou op, is dat salami Wesley? Zou je dat nou wel doen jonge, hé, hé, hé?) en de was van de altijd expres boos ogende Jaap Stam aan het sorteren (Draag jij groene onderbroeken, Jaap? Jonge, jonge toch, groene onderbroeken Japie. Dat kan toch niet, hé, hé, hé?), dat was Harry aan het doen toen ik hem afgelopen week zag in het kader van een uitzending van zijn huidige programma, Harry van Oranje.

Kortom, Harry loopt nog steeds toneelstukjes op te voeren waar men zich bij het amateurtoneel kapot voor zou schamen. Alleen nu met een paarse bril op z’n kop. En dat is er denk ik net te veel aan. Wat vroeger misschien wel leuk was, is nu door die paarse bril plotseling heel gênant en vervelend geworden. Dat logo met die zes bovenin beeld helpt natuurlijk ook niet mee, maar het is vooral de bril. Dus Henk, alsjeblieft, graai die bril een keer van z’n hoofd, stop hem in een zak en geef ‘em mee aan de vuilnisman. Misschien dat het helpt. Al vrees ik dat het te laat is.

Iedereen die geen paarse bril draagt, moet ons volgen op Twitter!

Dennis Bier…

De cirkel moet rond…

18 reacties op “Harry Vermeegen”