De avonturen van Hans de chagrijnige bergtrol

Hans is een bergtrol. Hij werd geboren in een klein dorpje nabij het Noorse Lillehammer, maar sinds hij drie jaar geleden uit z’n grot werd gezet vanwege een huurachterstand zwerft hij noodgedwongen over de wereld. Eigenlijk zou Hans het liefste z’n hele leven achter de geraniums zitten. Hans is geen vrolijke Frans. Tegen wil en dank maakt hij allerlei malle avonturen mee. U leest ze hier elke zondag.

Hans lag in een hangmat toen er  vanuit het niets een condor op z’n bevallige trollenbuikje landde. Hij schrok zich kapot. Er gaat immers niet elke dag een condor op je buik zitten. Zeker niet één van het formaat dat zijn poten in de behaarde pens van Hans had gezet: de condor had een spanwijdte van ruim vier meter, en als hij echt gespannen was, zelfs vier meter dertig. Die vogel op z’n buik voelde wel even pijnlijk aan, maar wat later was Hans alweer gewend aan de aanwezigheid van de condor en bood hij hem een slokje van z’n drinkyoghurt aan. De condor dronk gulzig.

Terwijl de condor zijn dorst leste, vroeg Hans wat de condor er in godsnaam toe had gebracht om op de buik van een trol te landen. De condor antwoordde dat hij nog nooit eerder op de buik van een trol had gezeten. ‘Tja’, zei Hans, ‘als dat de maatstaf der dingen is, dan kan ik nu ook wel op je rug gaan zitten en vragen of je me naar Lima vliegt, dat heb ik ook nog nooit eerder gedaan.’

Aldus geschiedde. Na een probleemloze vlucht landde de condor om 17.49 uur plaatselijke tijd op het vliegveld van Lima. Alhoewel condors niet per se een landingsbaan nodig hebben om voet aan de grond te zetten, had de condor er toch voor gekozen om op het vliegveld van Lima te landen. De condor kende op het vliegveld namelijk een barretje waar een ontzettend lekker wijf achter de bar stond.

Dus daar zaten de condor en Hans dan, in de bar van het vliegveld van Lima. Zul je net zien, was het lekkere wijf vrij. In plaats van een lekker wijf stond er nu een lelijke man achter de bar. Precies het tegenovergestelde van een lekker wijf. Hans vond het allemaal maar niks en verlangde terug naar de tijd dat er nog geen condor op z’n buik landde terwijl hij in een hangmat lag. Dat de lelijke barman in alle drankjes spuugde, maakte dit verlangen alleen maar groter.

Maar goed, terugkijken en zwelgen in gevoelens van nostalgie vond Hans meer iets voor wezens die terugkijken en zwelgen in gevoelens van nostalgie. Hans was niet zo’n wezen. Hans was een chagrijnige bergtrol die erg veel van alcohol hield. Daarom stelde Hans voor om het maar op een zuipen te zetten in de vliegveldbar. De daad bij het woord voegende, bestelde Hans twee tequila. Eentje voor zichzelf en eentje voor de condor, die ook wel zin had om het op een zuipen te zetten.

Na die ene tequila volgde er nog één. En nog één en nog één en nog één etc. Het gevolg van al dat gezuip was dat Hans en de condor behoorlijk dronken werden. Die dronkenschap had weer tot gevolg dat Hans op een gegeven moment de lelijke barman in z’n bek spuugde. De lelijke barman was hier totaal niet van gediend en spuugde terug. Het was daar in die vliegtuigbar een gespuug van jewelste. Ook omdat de condor er lustig op los rochelde.

Eenmaal uitgespuugd verlieten Hans en de condor doorweekt van de kwijl het vliegtuigbarretje. Ze hadden zin om nog meer trammelant te maken. Na op de parkeerplaats van het vliegveld honderden zijspiegeltjes van auto’s te hebben getrapt, mondde dit plan uit in een arrestatie. Hans en de condor werden hardhandig in een bestelbusje van de Peruaanse politie gezet en naar het politiebureau vervoerd. In de cel besloot Hans naar goed gebruik de condor in z’n reet te neuken. En zo kreeg de condor toch nog waar hij op had gehoopt toen hij op de buik van Hans de chagrijnige bergtrol landde.

Volg ons op Twitter of we zetten u met een trol in een cel!

2 reacties op “De avonturen van Hans de chagrijnige bergtrol”