Mark, speech als Kaddafi

De speech is belangrijk deze dagen. Een stotterende koning zal er met allerlei Oscars vandoor gaan en gisteren stond Kaddafi anderhalf uur lang te tetteren in een gek pakje. Iedereen moest dood en hij was de beste. En wat horen we van Mark Rutte, onze premier? Niks. Ja, wat beschaafde woorden. Dat je straks misschien wel 130 mag rijden. Jottem! Daar haal je geen meerderheid mee in de Eerste Kamer, Mark. Kom op, speech als Kaddafi!

Eerst de kleding: pak een tapijt uit het torentje en hang dat over je schouders. Zet er nog een oranje UNOX-muts bij op; die heb je vast nog over van toen je daar werkte. Daarna hoef je alleen nog maar de bril van Dion Graus af te pakken en je ziet er uit om te speechen als Kaddafi. En dan, dan kun je dus beginnen, vanachter een in elkaar geknutseld katheder voor het torentje. Als het regent hou je natuurlijk een grote paraplu boven je hoofd.

‘Hallo, hier spreekt uw grote leider, die elk jaar met zijn moeder gaat kamperen in Putten. In een tent. Ik kom dus ook uit een tent. Soms. Ik spreek hier tot u omdat er ratten zijn die willen voorkomen dat ik de meerderheid behaal in de Eerste Kamer. Deze junks en alcoholgebruikers lopen over pleinen en delen foldertjes uit. Ze dragen namen als Cohen, Pechtold, Sap en Roemer. Dit zijn honden. Ze moeten geëxecuteerd worden!’

‘Laatst wilde dit tuig mij nog naar de Tweede Kamer laten komen om te praten over moeilijke leerlingen. Een gotspe! Weet u wat ik vind van moeilijke leerlingen? Die moeten geëxecuteerd worden! Dus kom uit uw huizen en rijd met 130 kilometer per uur over ze heen!

‘De mensen die nu de pleinen bevolken en foldertjes uitdelen willen dit land kapotmaken. Ze willen niet bezuinigen op kunst, terwijl iedereen weet dat je kunstenaars moet executeren! Ze willen niet bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking, terwijl iedereen weet dat je hongernegers moet executeren! Ze willen geen nieuwe straaljagers kopen, terwijl iedereen weet dat je met straaljagers je eigen bevolking kan bombarderen. Wat een laffe honden!’

‘Nee, dan ik. Ik ben de beste. Niemand kan mij kapotmaken! Met grapjes, nonchalance en veel flair bespeel ik iedereen. Ik heb er in mijn eentje een heilloze missie naar Kunduz doorheen weten te lullen. Zelfs de fractie van GroenLinks, mensen die overigens allemaal geëxecuteerd dienen te worden, steunde mij. Man, wat ben ik goed! En toch willen die drugsgebruikende posterplakkers en foldertjesuitdelers van de SP, GroenLinks, de PvdA en D66 mij weg hebben!’

‘2 maart moet u dus, om die landverraders geen kans te geven, stemmen op een man die u helemaal niet kent. Deze man zal dan weer op een andere man stemmen die u ook niet echt kent. En hij zal mij, de grote leider, de man die er voor zorgt dat u met 130 over de Afsluitdijk kunt, de man die er voor zorgt dat uw cavia straks nooit meer iets ergs overkomt, in het zadel houden! Dood de verraders die mij niet willen steunen in de Eerste Kamer! Dood ze! Dood ze! Dood ze! En leve mezelf! Leve mezelf!’

Deze laatste zinnen spreek je uiteraard wild schreeuwend uit, beste Mark. Daarna zet je de UNOX-muts weer recht op je hoofd en laat je je geforceerd knuffelen door Fred Teeven en Ivo Opstelten. Alleen op die manier behaal je een meerderheid in de Eerste Kamer.

Als u ons niet volgt op Twitter…, tja, dan executeren we u!

Één reactie op “Mark, speech als Kaddafi”