Op zoek naar…een nieuw programma-idee voor Frits Sissing

Frits Sissing, een naam die klinkt alsof er iets teveel s’en inzitten. En dat klopt, vier maar liefst. Minstens twee teveel voor een naam die slechts bestaat uit twaalf letters. Beter had Frits Sissing Kees Gluishof  geheten. Dat is pas een naam. Een Kees Gluishof was ook nooit een overijdele tv-presentator geworden. Frits Sissing wel. Het begon allemaal bij Opsporing Verzocht en nu is hij alweer op zoek naar een gemaskerd iemand: Zorro.

Het kan Frits niets schelen dat hij wordt misbruikt voor een met publiek geld betaalde reclamecampagne voor het musicalbedrijf van Joop van den Ende, zolang hij maar met plastic lach en toupet op het hoofd (ja mensen, Frits heeft een toupet, niet veel mensen weten dat; eigenlijk ben ik de enige) de Nederlandse huiskamers in wordt gestraald. Weer eens op zoek naar iemand. Het maakt Frits niet uit wie. Jammer trouwens dat het nooit Han Peekel is; waar houdt die man zich tegenwoordig op? Zo moeilijk kan het toch niet zijn hem eens te vinden.

Liever dan Han Peekel te zoeken, is Frits op zoek naar een meer of minder bekende historische figuur. Evita, Joseph en Mary Poppins passeerden al de revue. Evita is in die opsomming de voor mij meer bekende historische figuur. Zij was de vrouw van een Argentijnse president en stond de hele dag op een balkon liedjes te zingen. Dit tot groot ongenoegen van de bevolking, die er dan ook massaal tegen protesteerde. Maar ja…, de vrouw van de president, wat doe je eraan.

De andere twee, Joseph en Mary Poppins, ken ik minder goed. Doch het weinige wat ik wel van ze weet, stemt me niet erg gerust en doet me afvragen waarom er juist over hen een musical opgevoerd dient te worden. Joseph bijvoorbeeld, is een man die ik ken van z’n lange, gekleurde jas. Meer weet ik niet van hem. Voor hetzelfde geld draagt hij niks onder die jas en laat hij om de zoveel minuten z’n geslachtsdeel zien aan meisjes tussen de 19 en 27. Niet echt een musicalonderwerp. En dan die Mary Poppins, die doet iets met kinderen. Zeer verdacht natuurlijk, door alle onthullingen die ons de afgelopen tijd uit de hoofdstad bereikten.

Sowieso vind ik al dat er te veel musicals gemaakt worden. Dat overdreven articuleren van die manische zangers en zangeressen brengt het slechtste in mij naar boven. Het liefst zou ik een vrachtwagencombinatie van zes ton in hun wijd openstaande mond duwen. Want een wijd openstaande mond hebben ze, dat komt door dat onnatuurlijke articuleren. Of het is een te vrolijk openstaande mond, of een te ontroerde openstaande mond. Dat hangt van het soort liedje af, maar pathetisch is het in ieder geval. Nee, pas bij Frank Boeijen, de musical zult u mij in één of andere Scheveningse circustent aantreffen. Zingen zoals je gebekt bent, het zou niet alleen voor vogeltjes moeten gelden.

Nu is Zorro dus aan de beurt om gezocht te worden door Fritsie. Dat gaat me te ver. Kijk, bij onbeduidende figuren als Joseph en Mary Poppins gaat-ie z’n gang maar. Maar van Zorro blijf je af! Zorro is een mystieke held, die voer je niet op in een maillot terwijl hij vrolijk zingend een dansje staat te doen. Kan echt niet. Daarom moeten we per direct op zoek naar…een nieuw programma-idee voor Frits Sissing.

Voorlopig zit ik te denken aan Op zoek naar een nieuwe naam voor Frits Sissing. Als hij erg aan z’n vier s’en hecht, wordt het Frots Sossing of Frats Sassing. En anders dus Kees Gluishof.

Twotter, Twatter of Twetter zouden ook prima namen zijn, maar voorlopig kunt u ons volgen op Twitter!

2 reacties op “Op zoek naar…een nieuw programma-idee voor Frits Sissing”