Een rechts geluid door Bim Wosboom: Vlamingen

Omdat de redactieleden van onuitstaanbaar.nl allemaal linkse kutkerkkaffers zijn, die de hele dag naar gesubsidieerd toneel zitten te kijken en belastinggeld in een bodemloze put staan te scheppen terwijl ze met een allochtoon staan te knuffelen, hebben we iemand ingehuurd die elke een zondag een authentiek rechts geluid laat horen op dit zeer invloedrijke weblog. Zijn naam is Bim Wosboom en hij maakt korte metten met ‘the left church of Holland’.

Een land dat Suske en Wiske en Mega Mindy voortbrengt verdient het eigenlijk om thermonucleair van de kaart geveegd te worden. Ik zou dit terstond propageren, ware het niet dat heel Nederland dan in een soort Moerdijk en omstreken zou veranderen.

België is een kutland. Dat nuanceer ik niet naar Vlaanderen of Wallonië. Dat vind ik zo’n typisch stompzinnige mening die aan de borreltafel wordt gepropageerd; Vlaanderen is leuk, Wallonië is klote. Nee, Vlaanderen is óók klote! Het is een afschuwelijke en troosteloze verzameling gehuchten met quasi-romantische vieze stadjes en beroerde achterafweggetjes. Beklemmend is de gedachte dat de rest van Nederland er ook zo had uitgezien, had Philips II zijn zin gekregen.

Een land van weesgegroetjes mummelende hielenlikkers, waarvan de vrouwen gepermanenteerd knielen voor Maria-kitsch, terwijl hun kinderen ondertussen misbruikt worden door paters. ‘Een infame Brabander worden? Dan liever de lucht in!’. Van Speijk, wat had je me daar een gelijk in. Waarom we die lispelende ellendelingen er ooit bij wouden, het kan alleen maar een vergissing zijn geweest.

Vlaanderen exporteert zijn ellendige pseudo-intellectuelen gratuit naar Nederland. Iets anders dan dat kunnen ze ook niet (door kindermisbruikers in elkaar geflanst bier uitgezonderd). Zo’n figuur komt dan opdraven bij Buitenhof of Pauw en Witteman, waar onze progressieve presentatoren ademloos naar het barokke gewauwel van zo’n muitzieke Bels luisteren. Omdat het hier namelijk een buitenlander betreft die ook Nederlands (zij het met moeite) kan praten nemen onze progressieve jongens en meisjes zo’n figuur heel serieus.

Zo komen twee met hippe brillen uitgedoste patjepeeërs geregeld aan ons vrije Batavieren uitleggen dat het hier helemaal mis gaat. Het gaat hier om Tom Lanoye, een literator wiens werk mij om volkomen onduidelijke redenen de hemel in wordt geprezen, en Peter Vandermeersch, de man die voor een vorstelijk salaris het speeltje van IRA-sympathisant Derk Sauer mag uitbaten.

Lanoye ziet altijd en overal het fascisme opduiken. Buitenlanders zijn altijd lief. Dat is eigenlijk het enige wat hij te melden heeft, daarom dat hij zijn betoog omkleedt met een gewichtig aandoende term als ‘discours’. Waarna altijd het even gewichtige ‘populiesme’ wordt uitgesproken. Meneer de Belg die wel even aan de Nederlanders komt uitleggen hoe erg het allemaal is wat we hier doen. Waar bemoeit zo’n man zich mee, vraag je je af. En, wat zou het mij een mallemoer interesseren wat zo’n hippe bril uit een failliet stinkland als België daarvan denkt?

Vandermeersch zou zo zijn broer kunnen zijn. Hij heeft een identieke mening als die van Lanoye, alleen is die hier neergezet door Derk Sauer om maar aan te tonen hoe kosmopolitisch de NRC wel niet is. Moreel verontwaardigd loeit hij met de Gerard Joling van België (Bart Peeters) dat PowNews verslaggever Rutger Castricum geen ontzag voor ministers heeft. Wie wel eens een Belgische verslaggever zich onderdanig aan een dikke kale Belgische bewindsvoerder wiens enige talent corruptie is, heeft zien onderwerpen, begrijpt waarom ze niet van Castricums stijl gediend zijn. Amaai, je zou wel eens niet kunnen kruipen voor een boven-U gestelde.

Ook mag een feministische haaibaai genaamd Kristien Hemmerechts wel eens haar zegje op de Nederbuis doen. Deze bipolair gestoorde mag haar betonnen jaren ’70 mantra’s als zoete koek opdienen aan lichtgewichten als Adriaan van Dis en Abdelkader ‘mijn enige talent is Marokkaan zijn’ Benali. Ten hemelschreiend politiek correct geneuzel op de vierkante millimeter. Allemaal vanuit het o zo gezellig kosmopolitische despotaat Antwerpen, waar religieuze achterlijkheid van alle drie de monotheïstische godsdiensten heerlijk mixt met de bloed en bodemretoriek van Vlaamse neonazi’s.

Kruiperigheid, politiek correct etatisme gelardeerd met een dikke saus van hypocrisie; uw vriendelijk aangeboden op de Nederlandse buis van uw belastingcenten. En dan heb ik het maar niet over hoe die vuile junk van een Frank Vandenbroucke Michael Boogerd verneukte. Inderdaad. Dan liever de lucht in.

En dat wouden we effe kwijt.

2 reacties op “Een rechts geluid door Bim Wosboom: Vlamingen”