De wonderen van Jezus; het echte verhaal

Het Christendom is nog steeds een van de grootste religies in de wereld. En terecht, zou je zeggen. Wie vindt een man die water in wijn kan veranderen, fijn over het water kan kuieren en mensen geneest niet een held? De Moslims natuurlijk, maar dat zijn achterlijke mensen die er niet toe doen.

Jezus is een man van wonderen. Hierboven staan er zo al een paar vermeld. Hier staat nog een hele lijst met wonderen van de zoon van God. Ik wil met u, nee niet met U (U moet zich blijven verstoppen, want het schijnt dat Gordon U zoekt), enkele van deze wonderen onder de loep nemen. Om enige nuance in de wonderen aan te brengen.

In het vierde wonder geneest Jezus bijvoorbeeld de schoonmoeder van Petrus. Tegen de wil van goede vriend Petrus in. Elke zondag moest hij bij dat onuitstaanbare wijf koffie drinken. Om nog maar te zwijgen over Petrina die elke dag uren met haar aan de telefoon hing. Nog een weekje en hij zou van haar verlost zijn, maar Jezus moest zo nodig weer een wondertje verrichten.

Het dertiende wonder: Jezus bracht een storm tot bedaren. Klinkt wederom erg knap. Dit gebeurde in het jaar 28. Op 14 augustus om half drie ’s middags om precies te zijn. Als je dit terugzoekt op buienradar.nl zie je dat er op dat moment een hogedrukgebied vanuit Scandinavië onze richting op komt. Puur toeval dus.

Bij wonder vijftien merk je al een beetje dat de wonderen een stuk minder knap zijn dan ze lijken. Hij geneest daar namelijk een vrouw met een bloedprobleem. Dat deed mijn moeder ook vaak. Pleister van Bugs Bunny op je knie. Kusje erop. Klaar. En mijn moeder is allesbehalve de nieuwe Messias. Eerder de antichrist.

Even later valt te lezen dat Jezus vierduizend mensen voedde. Daar draait Hak zijn handen niet voor om, maar dat is nog geen reden om Martine Bijl te vereren. Bovendien staat er niet vermeld dat Jezus het eten voor woekerprijzen verkocht. Omgerekend vijf euro voor een stoommaaltijd. En in die tijd was dat een hoop geld.

Weer even verder geneest Jezus een vrouw die krom liep. Daar maakt de bijbel een pijnlijk foutje. In de evolutietheorie loopt de mens steeds rechter. Jezus heeft dat proces simpelweg een klein beetje versneld. De bijbel erkent de evolutietheorie dus. Genoeg reden om van je geloofsovertuiging te stappen. Geloofsovertuiging, bedenk ik me, is een contradictio in terminis.

Eén van de laatste wonderen in de lijst vind ik zelf prachtig. Jezus vervloekt daar een vijgenboom. Het schijnt dat hij tijdens een geanimeerd gesprek met Maria met zijn kleine teen tegen de vijgenboom stootte. Toen was de wereld eventjes te klein voor Jezus. Toch vonden de mensen het een wonder. Voor mij een reden om het Christendom vaarwel te zeggen. Doe mij maar die twee beren die broodjes smeren. Dat was pas een wonder. Een boven wonder.

Beren twitteren wonderlijk genoeg ook. U ook? Volg ons!

Één reactie op “De wonderen van Jezus; het echte verhaal”