Rolstoelbedrijf Beenhakker

De site beenhakker.nl is geen site waar Leo Beenhakker elke dag een nieuwe naaktfoto, slechts een exotische vissoort voor z’n edele delen houdend, van zichzelf neerzet. Nee, het is nog veel gekker. Het is een site van een bedrijf dat doet in rolstoelen en aanverwante producten. Zoiets behoeft een stukje op dit zeer gezaghebbende weblog, dat begrijpt u natuurlijk ook wel.

Vermoedelijk is iemand met de naam Beenhakker het rolstoelbedrijf begonnen. Anders zou het nog gekker zijn, dat je Pieterse heet en dan een rolstoelbedrijf begint met de naam ‘Beenhakker’. Nee, daar geloof ik niet in. Beenhakker heten en een rolstoelbedrijf beginnen is al gek genoeg. Sowieso is het starten van een onderneming in rolstoelen natuurlijk al een heel avontuur; zo’n zaak loopt zelden goed.

Heet je Beenhakker, dan kun je echt beter amputist/amputeur (doorhalen wat u het minst fijne woord vindt; zelf vind ik amputist het mooist) worden dan rolstoelenverkoper. Een amputist die beenhakker heet, daar ga je nog eens naartoe als je zat bent van je benen. Je rolstoel koop je daarna liever bij iemand anders. De firma Romp & zn. bijvoorbeeld.

Toch probeert die Beenhakker er nog het beste van te maken met z’n rolstoelbedrijf. Zo heeft-ie een spetteraanbieding op z’n website geplaatst: de scootmobiel 535, met allerlei technische kenmerken, waarvan ik er een paar met u zal bespreken. Allereerst is er de maximum snelheid van de scootmobiel 535: 8 kilometer per uur. Klinkt toch een beetje lullig hè?

Ook de actieradius van de scootmobiel 535 is vrij beperkt: 30 kilometer. Voordeel van een maximum snelheid van 8 kilometer per uur met een actieradius van 30 kilometer is dan wel weer dat je dus maar zo vier uur onder de pannen bent met de scootmobiel 535. Het was echter nog beter geweest als-ie 150 kilometer per uur kon, met een actieradius 600 kilometer. Kwam je nog eens ergens. Hoe snel de scootmobiel 535 van nul naar acht gaat, vermeldt Beenhakker niet op z’n website. Een gemiste kans.

Gelukkig vermeldt Beenhakker wel op z’n website dat hij ISO 9001:2008 is, en ook nog eens Revakeur gecertificeerd is. Wat 9001:2008 is, weet ik nog wel (4,4825697), maar ISO en Revakeur? Geen idee. Misschien zijn dat meer zaken die onder beenlozen juist wel heel bekend zijn. Zul je altijd zien. Ik heb het er verder bij gelaten, die Beenhakker bekijkt het maar met z’n rolstoelbedrijf!

Voor wie wel per se wil weten wat ISO en Revakeur precies behelzen; u kunt mailen met info@beenhakker.nl.

Wel of geen benen; volg ons op Twitter!