De Wikipedia-pagina van Brandon Flowers

Brandon wie? Dat dacht ik ook toen ik eergisteren op YouTube bij toeval een liedje van hem tegenkwam. Gelukkig is er dan Wikipedia. Met een flair van heb ik jou daar voerde ik de naam van Brandon Flowers, plus de toevoeging ‘wiki’, in op m’n googlebalkje boven in het beeldscherm. Het resultaat mocht er zijn: ik belandde vrijwel direct op de Wikipedia-pagina van Brandon Flowers. Weldra zou ik erachter komen wie deze knaap precies was.

Nou, na één zin bleek die Brandon Flowers dus de zanger van de door mijn enigszins gewaardeerde band The Killers te zijn, die ook een soloplaatje had gemaakt dat mij ertoe had gebracht op z’n Wikipedia-pagina te kijken. Fijn. Binnen een paar seconden was mijn probleem alweer opgelost. Jimmy Wales -Wie? Kijk maar even op Wikipedia…- heeft de wereld veel goeds gebracht.

Omdat ik een nieuwsgierige hufter ben, las ik nog even door op de pagina die over Brandon Flowers ging. Ik dacht: misschien heeft die Brandon nog wel veel meer zaken op z’n kerfstok die mijn goedkeuring kunnen wegdragen. Een fout. De rest van het stukje verhaalt namelijk over zijn sympathie voor het Mormoonse geloof, een geloof dat zich met nog geschiftere zaken bezighoudt dan andere geloven. Niet zo mooi dus. Wanneer er een Mormoonse man en een Mormoonse vrouw gaan scheiden, dan heet dat trouwens een verstoorde Mormoonhuishouding, maar dat terzijde.

Want het werd nog erger; dat lag deze keer niet aan Brandon zelf, maar aan degene die de wiki van hem had geschreven. Door te schrijven, en nu ga ik dus de Wikipedia-pagina van Brandon Flowers citeren, dat ‘hij houdt van Coca-Cola en Red Bull’ heeft die persoon zich in een halve zin tot een wilsonbekwame minkukel gebombardeerd. Wie denkt dat er mensen geïnteresseerd zijn in de drinkgewoontes van zangers is namelijk niet goed bij z’n hoofd.

De zin schreeuwde dan ook om satire en ironie van mijn kant. Het mooie is dat Wikipedia je die gelegenheid biedt; je kan zo iets aan een artikel toevoegen. Meestal wordt een bijdehante opmerking wel weer verwijderd, maar toch. (De keer dat er op Wikipedia verscheen dat een vriend van mij in de Eerste Wereldoorlog een bom midden op z’n hoofd had gekregen in het centrum van Bremen hield dat niet erg lang stand.)

Nou goed, om een niet eens zo heel erg lang verhaal toch ietsje korter te maken: wanneer u straks naar MTV kijkt en er tijdens een concert pakken bitterkoekjes naar het podium worden gegooid in plaats van damesondergoed, dan komt dat door mij. Sinds zaterdag houdt Brandon Flowers daar namelijk van, zo valt te lezen op Wikipedia: Hij houdt van Coca-Cola, bitterkoekjes en Red Bull…’. Voorlopig blijft het nog staan ook, en ja…waarom ook niet. Wie van Coca-Cola houdt, kan natuurlijk ook best van bitterkoekjes houden.

Brandon houdt misschien ook wel van Twitteren. Wij wel in ieder geval. Volg ons. 

Update: inmiddels houdt Brandon Flowers volgens Wikipedia niet meer van Coca-Cola, bitterkoekjes en Red Bull. Jammer. 

31 reacties op “De Wikipedia-pagina van Brandon Flowers”