Mishandelen met de PVV

Eerst begreep ik het niet; wat was nou de strategie van Grote Geert achter de maar voortdurende bagger die naar buiten kwam over zijn Tweede Kamerleden? En waarom had hij deze figuren geselecteerd? Nu ben ik erachter gekomen, en eigenlijk is het heel simpel. Zoals altijd bij Geert.

Met al die rare kwibussen wil Geert laten zien dat het mishandelen van mensen en het terroriseren van buurten ook anders kan. Creatiever. Ik bedoel, een emmer pis bij iemand door de brievenbus gieten, dat getuigt van veel meer originaliteit dan gewoon weer een handtasje van een oud vrouwtje stelen en er op je scooter vandoor gaan.

En wat te denken van iemand met je spikes in het gezicht steken op een atletiekbaan, een daad die porno-Kamerlid James Sharpe (inmiddels oud-Kamerlid) gisteren nog in z’n schoenen – al dan niet spikes – geschoven kreeg. Het is weer eens heel wat anders dan iemand gewoon met een vlindermes neersteken, zoals het ‘Marokkaanse straattuig’ volgens Geert onophoudelijk doet.

Misschien kunnen James Sharpe en Eric Lucassen wel een cursus gaan geven aan het ‘Marokkaanse straattuig’. Ik zie een driedaagse sessie op de hei voor me, waar Eric en James een paar workshops geven over hoe je het terroriseren van een buurt een beetje op kunt leuken. Want dat het veel leuker kan, is wel duidelijk.

Ik zie al helemaal voor me hoe James en Eric voordoen hoe je een onschuldige buschauffeur een beetje leuk terroriseert. Niet met pistolen en boksbeugels. Nee, gewoon gebruik maken van wat al aanwezig is in de bus. Het stempelapparaat van de chauffeur bijvoorbeeld. Eén iemand pakt de chauffeur bij z’n snor en dan begint iemand anders als een wildeman de chauffeur te bestempelen. Wanneer er een paar honderd zones op z’n voorhoofd staan, houd je weer eens op. Voor een bus die met de OV-chipkaart werkt, is het wat lastiger, maar ik zie wel iets met de penis van de chauffeur en die hydraulisch sluitende deuren voor me.

Maar ook het terroriseren van de hulpdiensten kan wel wat creativiteit gebruiken. De tijd dat je ambulancepersoneel gewoon op hun neus slaat hebben we echt wel gehad nu. James en Eric zouden James en Eric niet zijn als ze niet iets leuks hadden bedacht voor ‘straatterroristen’ die ambulanciers willen lastigvallen: de defibrillator afpakken van zo’n ziekenbroeder, hem aansluiten op een draaiende scooter, en dan een paar honderd Volt door het lichaam van zo’n hulpverlener jagen.

Bij het terroriseren van de brandweer ligt het opleuken wel heel erg voor de hand. Daar waren James en Eric na een paar minuten brainstormen wel uit. Hen douw je een brandweerslang in hun hol. Blusapparaat op volle kracht en genieten maar!

Binnenkort zal er dankzij James en Eric in ieder geval nooit meer saai mishandeld worden in de Nederlandse straten. Mark Rutte zal het initiatief tot zo’n mishandelcursus waarschijnlijk ook alleen maar toejuichen. Hij vindt immers dat we met z’n allen wat positiever en vrolijker moeten zijn. Dan hoort vrolijk mishandelen en terroriseren daar ook wel bij, lijkt me.

6 reacties op “Mishandelen met de PVV”