Totilas

Het nieuwe kabinet is beëdigd. Rutte staat vandaag met zijn fossielen op het bordes met onze majesteit. Het zal een spannende tijd worden. Veel Nederlanders zitten met belangrijke vragen. Wat is de invloed van de bezuinigingen op de zwakkeren in de samenleving? Heeft de gedoogsteun van Wilders invloed op onze internationale marktpositie? Wat gebeurt er met….. wacht! Ik zie net dat er nog veel groter nieuws is: Totilas is verkocht!

De Duitser Adolf Schockemöhle heeft het paard voor maar liefst vijftien miljoen euro gekocht. Voor dat bedrag kocht AC Milan Klaas Jan Huntelaar van Real Madrid. Een jaar later kocht Schalke 04 hem van AC Milan voor nog minder geld. Huntelaar is nu dus goedkoper dan een paard. Ik had Adolf Schockemöhle daarom ook geadviseerd om Huntelaar te kopen, die lijkt immers ook nog eens op een paard. Huntelaar beheerst de passage en de half-pass al, de piaffe nog niet. Hij zingt echter wel heel mooi ‘non, je ne regrette rien’ en kan uit alle hoeken van de zandbak scoren.

Vijftien miljoen euro. Ik kan het nog steeds niet geloven. In de tijd van Fluitsma en van Tijn kon je daar elke Nederlander een euro van geven. Of eigenlijk 2,20371 gulden, want de nummer 1-hit is van het jaar 1996. Helaas, wij zullen niks krijgen. Het zal allemaal op de bankrekening van Kees Visser, de eigenaar van het paard, komen. De buurman van Kees Visser zal daar blij mee zijn, want zijn grote vraag die bleef altijd: ‘Waar betaalt hij nou z’n huur van?’ Dat weet hij nu.

Edward Gal was jarenlang de succesvolle berijder van Totilas. Kees Visser had hem beloofd het paard niet te verkopen, zolang Edward hem zou berijden. Kees bedoelde daarmee het paard, maar Edward begreep hem niet goed. Op een onbewaakt ogenblik heeft Edward Kees bereden in de stal, terwijl Totilas toekeek. Dat vond Edward opwindend. Kees was ‘not amused’ en heeft als wraak Edwards paard verkocht. Daar zal Edward binnenkort zijn achternaam wel over spuwen in de media.

Edward. Ik heb wel met hem te doen. Ik moet hem nageven; Kees is een aantrekkelijke man. Toch had hij met zijn vingers van hem af moeten blijven. Ik hoop ook voor Edward dat Totilas volledig door het ijs zakt bij zijn nieuwe Duitse berijdster of berijdster. Zodat de mensen zullen zeggen: ‘De titels waren de verdienste van Edward, niet van Totilas. Edward, jij bent de beste. Totilas was een over het paard getild paard.’

8 reacties op “Totilas”