Wat is Annemarie Jorritsma?

Het is alweer een paar jaar geleden dat ik heel erg hard moest lachen om de website ‘Men who look like old lesbians’ . Een website waar foto’s van bekende mannen opduiken die veel weg hebben van een wat oudere lesbische vrouw. Ik weet niet of u de site al kent, zo niet, dan moet u zeker even een kijkje nemen…… Dat is grappig hè. Ik kan niet precies zeggen wat een man tot een oudere lesbische vrouw maakt, maar de foto’s slaan bijna allemaal de spijker op z’n kop.

Hoe leuk ik het ook vond, de site raakte bij mij toch weer in de vergetelheid. Je zit nou eenmaal niet elke dag op een man te wachten die op een oudere lesbische dame lijkt. Zo gaan die dingen. Is ook helemaal niet erg, want zo’n website komt vanzelf weer eens bovendrijven. Dat gebeurde dus vorige week. En dat kwam gek genoeg doordat Annemarie Jorritsma in het nieuws was. Ze was geen burgemeester van Amsterdam geworden.    

Al jaren kijk ik gek op als ik Annemarie Jorritsma op tv op zie duiken. Ik kon haar nooit zo goed plaatsen. Een ietwat mollige vrouw die om dat te verbloemen een beetje atypische gewaden draagt. Tja, dat klopt wel, maar ik was er nog niet echt tevreden mee. Het kon beter.

De zoektocht ging door. Opeens had ze veel weg van een door Wim de Bie gespeeld vrouwelijk typetje. Ik zag Annemarie al staan achter wethouder Hekking van het mooie Juinen. Maar toch was dat het ook nog niet helemaal. De lengte en de mimiek klopten wel aardig, maar Annemarie is nou eenmaal wat dikker dan Wim de Bie.

Toen gebeurde het opeens. Annemarie werd geen burgemeester van Amsterdam, maar ik kon haar wel plaatsen. Ik moest denken aan een website die ik jaren geleden wel eens had bezocht. U raadt het al, het eerder gememoreerde ‘Men who look like old lesbians’. Geen idee waarom, maar het gebeurde.

Wellicht had het iets te maken met Amsterdam haar naam als homohoofdstad van de wereld. Ik weet het niet. Maar iets anders wist ik wel: Annemarie Jorritsma is een vrouw die lijkt op een man die lijkt op een oudere lesbische vrouw. Women who look like men who look like old lesbians. Kijk zelf maar:

26 reacties op “Wat is Annemarie Jorritsma?”