Lollige lullen

Het luistert erg nauw; wanneer is een lul lollig en wanneer is de lol lullig. Er zijn geen duidelijke regels voor. Het hangt erg van de lul in kwestie af. Is-ie mooi gemaakt. De context waarin de lul geplaatst is, kan ook nog doorslaggevend zijn. Een in het vuil getekende lul op een vrachtwagen is bijvoorbeeld per definitie niet lollig. Behalve wanneer je een herpeslul (niet op de link klikken) tekent onder het bekende ‘vies hè’.

Originaliteit is een ander vereiste voor een geslaagde lul. Zo is het niet leuk om een lul van sneeuw te boetseren wanneer heel Nederland bedekt is met een dik pak sneeuw, zoals afgelopen winter het geval was. Maar het is wel weer leuk om naast het monument op de Dam een enorme sneeuwpenis te laten verrijzen. Zeker wanneer de Koningin er tijdens een plechtige bijeenkomst een reuzencockring omheen hangt. Daar word je wel even twee minuten stil van. Zeker wanneer de sneeuwlul op 4 mei langzaam wegsmelt. Staat de Koningin opeens naast een druiper.

Het is ook mooi om mensen te pesten met een lul. Een vriend van mij heeft eens een fles mayo leeg geknepen op de voorruit van de auto van een bekende van hem. Een grote mayonaiselul was het gevolg. De mayonaise bleek uitermate geschikt om een penis van te maken. Dat is dus ook belangrijk, de substantie waarmee de lul wordt gemaakt. Ketchup is al minder. Mayonaise zorgt voor een grotere zooi; het smeert zo lekker uit. In dit geval kon de vriend ook nog eens vanachter het raam gadeslaan hoe de bekende met mayonaiselul op de voorruit met de ontstane situatie omging. Dat is natuurlijk extra fijn, dan heb je wat aan je werk.

Het hoeft niet allemaal groots te zijn trouwens. Size doesn’t matter. Je kan ook een gewoon een terloopse lul op de bar maken, van een beetje gemorst bier bijvoorbeeld. Uiteraard terwijl je met een leuk meisje staat te praten. Een beschaafde penis maken van twee biscuitjes en een lange vinger wanneer je bij oma op bezoek bent, is natuurlijk ook hartstikke leuk. Oma heeft het waarschijnlijk niet eens door.

Wie wel eindelijk eens door moet krijgen dat hij een enorme lul is, is natuurlijk Humberto Tan. Daarom link ik altijd een vent in een lulpak achter zijn naam. Dat vind ik dan weer leuk. Hopelijk kan ook ik nog eens van dat werk genieten en verdwijnt Humberto van de buis door mijn lullinks.

5 reacties op “Lollige lullen”