Hengelterroristen

Er gebeuren gekke dingen in Friesland. Voor de verandering heb ik het nu niet eens over dat malle slootjespringen van ze of dat infantiele gezoek naar kievitseieren. Het gaat niet eens over Friezen eigenlijk. Nee, het gaat over een lid van een Groningse groep vissers die afgelopen zaterdag een stel wielrenners met z’n hengel te grazen heeft genomen.

Vlak voor er een groepje van zes wielrenners langskwam stak de Groningse visser z’n hengel over de weg. Gevolg: drie van de zes vielen van hun fietsje en twee van hen moesten naar de dokter om die aan hun wonden te laten likken. Nu.nl schreef er een nieuwsberichtje over.

Een gek berichtje. Natuurlijk omdat het een gekke situatie betreft. Dan volgt er bijna automatisch een gek berichtje. Schrijf maar eens een normaal berichtje over één of andere mafkees die met z’n hengel een paar wielrenners heeft getorpedeerd. Dat kan niet. Er zal altijd in moeten staan dat er een mafkees is geweest die met z’n hengel een paar wielrenners heeft getorpedeerd en dan is het dus per definitie een gek berichtje.

Toch heeft de gekke berichtjesschrijver bij Nu.nl niet erg z’n best gedaan er nog enigszins iets normaals van te maken. Na het lezen van de drie kleine alinea’s zat ik dan ook met ettelijke vraagtekens boven het hoofd achter mijn computertje. Met name de volgende zin in het stukje deed mijn wenkbrauwen fronsen: ‘De visser is na het incident rond 10.00 uur doorgelopen’.

 Deze zin is het einde van de tweede alinea en zegt dat de visser, nadat hij met z’n hengel drie wielrenners tegen de vlakte had gewerkt, gewoon is doorgelopen. Allereerst is de term doorlopen natuurlijk al gek. Zoals ik het daar lees hadden we hier te maken met de allereerste visser die al lopende aan het vissen was. Vrij apart. Maar ach, hij knuppelt ook wielrenners neer met z’n hengel, dus lopend vissen kan er ook nog wel bij. Gekken doen nou eenmaal gek.

Vreemder is het echter dat deze figuur door kon lopen terwijl er ook nog drie wielrenners waren die niet op de grond lagen vanwege een overstekende hengel. Blijkbaar had niemand van die drie het idee de rustig weglopende hengelterrorist eens even achterna te fietsen. Van je wielervrienden moet je het hebben! Ook de politie kon de man, die rustig met z’n hengeltje in de hand en een sigaartje in z’n bek van Friesland naar Groningen liep, niet in de kraag vatten.

Diezelfde politie doet in de laatste alinea overigens wel de onheilspellende mededeling dat de visser deel uitmaakt van een groep vissers uit de provincie Groningen. Alsof het een bende zojuist uit de gevangenis ontsnapte Groningse criminelen betreft die met hun hengel voor nog meer wielerliquidaties zullen zorgen. Iedereen die dus nog de weg op moet is gewaarschuwd. De bende Groningse vissers is te herkennen aan de grote bal rond hun enkels. En aan hun hengel die vervaarlijk over de weg hangt natuurlijk.

5 reacties op “Hengelterroristen”