Een opmerkelijke inbraak

Een bericht op nu.nl: Inbrekers roven tv’s. Niet echt opmerkelijk. Zo gaat dat met inbrekers, die nemen iets mee wanneer ze ergens inbreken. De eerste inbreker die zich wederrechtelijk toegang tot je huis verschaft, de planten water geeft, de kat wat nieuwe brokjes in z’n bakje doet en daarna weer vertrekt moet nog geboren worden.

Toch had nu.nl het bericht in de categorie opmerkelijk geplaatst. Dat kwam doordat de inbraak niet plaatsvond bij Gerard en Tonny uit Aalten die na weekje Benidorm bij thuiskomst alleen nog wat losse stekkertjes in hun IKEA tv-meubel aantroffen. Nee, de tv’s waren geroofd uit een gevangenis in Hoorn.

Dat noem ik lef hebben. Zelfs getuigen van de VOC-mentaliteit waar premier Balkenende het wel eens over heeft gehad. Zulke ondernemers heeft Nederland nodig. Die tegen alle wetten van de logica in opereren. Een Ajax fanshop beginnen in Rotterdam Zuid of T-shirtjes met een beeltenis van Mohammed die een varken neukt gaan exporteren naar Saoedi-Arabië. Dat soort werk.

Ik zie die inbrekers al zitten in het clubhuis van hun booswichtenclub. Welk snood plan zullen ze nu weer eens bedenken? Misschien een blindeninstituut overvallen? Gewoon naar binnen lopen, zeggen dat je de loodgieter bent en dan doodleuk met alle koelkasten naar buiten lopen. Nee, dat was deze booswichten te eenvoudig.    

Het moest uitdagender zijn. Hmmm…moeilijk. Dan opeens, na een lange stilte, zegt één booswicht uit de grap dat het wel lollig en ironisch zou zijn om in te gaan breken in een gevangenis. Iedereen lachen natuurlijk. Maar het uiteindelijk na 16 bier en een berg cocaïne wel doen. Zo moet het ongeveer gegaan zijn.

Dan de inbraak zelf nog. Ook geen sinecure natuurlijk. Ik denk dat ze met een megafoon buiten de poorten hebben staan schreeuwen of er misschien een gedetineerde was die even een taart met een vijl erin kon bakken en die tijdens het luchten over de muur kon gooien. Als porno kijken mag, dan mag je vast ook wel een taart bakken.

Na de taart opgevangen te hebben uiteraard eerst nog effe een bakkie met een stukje taart doen en dan met de vijl een paar tralies uit een raampje vijlen. Eenmaal binnen verzamel je alle lakens, die knoop je aan elkaar en hang je uit het raam. In een leeg waskarretje laat je je vervolgens naar buiten rijden en daarna kun je met behulp van de aan elkaar geknoopte lakens zo weer naar binnen klimmen om de 48 tv’s, door het open raam, in een voorbijrijdende vrachtwagen te gooien. Zo simpel is het. Geen mens die dat doorheeft.

Om het af te maken installeer je alle 48 tv’s in het booswichtenclubhuis en zet je ze dinsdagavond allemaal op Nederland 1. Lekker met een biertje erbij op 48 tv’s tegelijk naar Opsporing Verzocht kijken. Dat gun ik deze inbrekers.

36 reacties op “Een opmerkelijke inbraak”