(G)één aprilgrappen

Gisteren was het één april. De dag van de grapjes. Dat gaat tegenwoordig verder dan kikkers die in billen zouden zitten en losse veters van schoenen. Het gaat zelfs verder dan reetveters en kikkers in schoenen. Dat laatste heb ik gisteren trouwens zelf geprobeerd. Toen ik een moskee passeerde heb ik een zootje kikkers in de schoenen van de biddende moslims gestopt. Zowel de moslims als de kikkers bleken hier niet van gediend te zijn. Een even merkwaardige als spannende achtervolging was het gevolg.

Toch ben ik niet eens zo gek met m’n grapjes. Als je ziet wat anderen allemaal bedacht hebben, dan valt mijn grapje nog wel mee. Hier een overzicht waarin onder andere een boze tijdreiziger, gemuilkorfde haaien, alcoholistische honden, Pacman in space en een gebeeldhouwde Chriet Titulaer de revue passeren.

Er verschenen echter ook artikelen die waarschijnlijk wel op de waarheid berusten, maar evengoed gek nieuws bevatten. Conclusie is denk ik dat de aarde eigenlijk één grote één aprilgrap is sinds ze bewoond wordt door mensen. Kijk maar:

Parkeerwachter krijgt ei op hoofd

Een vrouwelijke parkeerwacht uit Boxtel is mishandeld doordat een onbekende man een ei op haar hoofd kapot heeft gegooid. Na deze actie rende de man snel weg en bleef de vrouwelijke parkeerwachter duizelig achter. Ze heeft nog steeds last van hoofdpijn en zal dus ook wel een bult op haar hoofd hebben. Juist, een ei dus eigenlijk. Ongelofelijk

Anouk bevallen van zoon

Ja dat zal inderdaad wel. Wanneer je zwanger bent, moet je op den duur bevallen. Zo gaat dat. Je kan er daarna ook voor kiezen het kind een normale naam te geven. Dat heeft Anouk niet gedaan; het jongetje heet Jesiah Dox. Als je even verder leest weet je gelijk wat de reden is van deze stomme naam: de vader heet Unorthadox. Inderdaad nogal Unorthadox.

Onderzeeër haalt zeemonster van zeebodem

Een duikboot blijkt een uit de hand gelopen kreeft van de oceaanbodem te hebben gehaald. Het beest heeft enorme ogen en lijkt zo te zijn weggelopen uit Men in Black of een andere science fiction film. Hij schijnt zo groot te zijn omdat het op de bodem van de oceaan zo koud is. Hij zou dan één van de weinige dingen zijn die groeit wanneer het koud is. Naast de ijspegel natuurlijk.

2 reacties op “(G)één aprilgrappen”