Stunt

Go Ahead Eagles, de -Ga je gang Adelaren-, uit Deventer gaan voor een stunt, zo is hier te lezen. Op zich niks mis mee. Een beetje adelaar houdt wel van een stuntje.

Toch is het bericht vreemder dan het in aanvang lijkt. En daarmee schildert het maar weer eens een mooie ansichtkaart van het hedendaagse medialandschap.

De Go Ahead Eagles gaan voor een stunt. Er moet in de beker van Ajax gewonnen worden. Lukt dit, dan is er inderdaad sprake van een stunt. Ik heb even kort de alternatieven overwogen die de Go Ahead Eagles hebben.

Alternatief 1: de Eagles gaan voor een nederlaag.

Alternatief 2: de Eagles gaan voor een reguliere overwinning op Ajax.

Allereerst nemen we het 1e alternatief onder de loeperd. Wel een zo logische volgorde. De basiself van de laatste wedstrijd die de Eagles speelden zag er als volgt uit: Remko Pasveer, Wout Droste, Robbert Maruanaya, Jonathan Vosselman, Joey Suk, Kari Arkivuo, Dennis Hollart, Jules Reimerink, Sander Post , Dave Bus. Afgezien van Joey Suk, Jonathan Vosselman en Jules Reimerink zijn dit niet direct mannen die door Mart van Berwijk, die overigens een verleden in de Adelaarshorst heeft, in de gaten worden gehouden. Wel sympathiek ook dat zowel Post als Bus in de basis stond, dat terzijde.

 Terwijl u bijkomt van het sterrenensemble dat zojuist aan u voorbijtrok trek ik zelf voorzichtig de conclusie dat het gros van deze mannen niet veel dichter bij een prijs in hun carrière gaat komen dan dat ze op dit moment zijn. Het moment bij uitstek dus om eens niet voor een nederlaag te gaan. Alternatief 1 is daarmee een waardeloos alternatief geworden. Een alternatief zonder waarde. Waardeloze alternatieven zijn goedbeschouwd geen alternatieven.

 Rest ons nog alternatief 2, dat plots tot alternatief 1 is verworden gezien het eerder vermelde gegeven dat waardeloze alternatieven non-alternatieven zijn.

 De Eagles gaan voor een reguliere overwinning op Ajax. In Nederland is er geen ploeg die een reguliere overwinning boekt op Ajax. Daarbuiten wel, is een heel ander verhaal. Tijden veranderen, in het geval van Ajax, helaas. Willen de Eagles een reguliere overwinning boeken op Ajax dan hadden ze er maar beter voor kunnen zorgen dat ze in het verleden wat vaker hadden gewonnen van Ajax. Had best gekund ook. Ik herinner me goed dat in de barre lente van ’64 Chlem de Klijver de volledige vrijstaande Bokkie van Merum-Terwogt niet vrij zag staan. Of, en dat vermoed ik, voor eigen eer ging. Dit had in plaats van de bloedeloze Nul-Nul (kortweg: bloedlul) toch zeker een 1-0 overwinning voor de Eagles opgeleverd. Hadden de Eagles deze trend doorgezet, ja, dan had een overwinning regulier kunnen zijn. Maar niets van dat al.

Daarmee heb ik op vrij omslachtige wijze weten te omschrijven dat alternatief 2 ook geen alternatief is. Er zijn dus geen alternatieven.

Nul.

Conclusie 1: Dat de Eagles voor een stunt gaan is zo logisch als de weg naar Metusalem, en daarmee een voldongen feit.

Conclusie 2: Voldongen feiten zijn geen nieuws.

Conclusie 3: Van Gaal had gelijk, de media zijn zo dom….

Conclusie 4: Humberto Tan is gewipt door Johan Derksen, olé olé.

26 reacties op “Stunt”