Anders nog iets…

Twee rundervinken, vijf kalfsoesters, vier plakjes Toscaanse salami, een stukje varkenstong, 500 gram bamivlees (ik heb eigenlijk maar 400 gram nodig, maar voor de zekerheid bestel ik een onsje meer), één doorregen lamsrollade, twee sukadelapjes, een hamlap, 300 gram hacheevlees en zo’n plakje worst dat bedoeld is voor kinderen die goed dankuwel kunnen zeggen. Een mooie bestelling bij de keurslager dacht ik zo.

Toch zal er na zo’n bestelling het welbekende en onvermijdelijke ‘anders nog iets…..’ van achter de toonbank klinken. Wat denken die slagers wel? Dat we eerst een weloverwogen keuze uit hun vleesaanbod maken en na het horen van ‘anders nog iets….’ toch opeens zin hebben in nog 3 kipsateetjes en een hawaiiburger? Zo werkt het dus niet, meneer de slager! Daarom stel ik voor dat iedereen vanaf nu na het horen van ‘anders nog iets…’ een met katenspek omwikkelde slagerspenis bestelt. Dan mag het ook nog wel een onsje meer zijn.

6 reacties op “Anders nog iets…”