De Filippijnse krokodil

Voor het eerst in deze serie een dier waarvan men al dacht dat-ie uitgestorven was: de Filippijnse krokodil. Dit bleek echter op een linguïstisch misverstand te berusten; toen men voor het laatst wat van de kroko hoorde, had hij gezegd dat-ie naar de Filippijnen zou gaan. Door de slechte telefoonverbinding  had men echter verstaan dat-ie naar de Filistijnen zou gaan.

Een beetje stom van de mensen aan de andere kant van de lijn, want waar moet een Filippijnse krokodil nou anders heen dan de Filippijnen. Ter verdediging zou je wel aan kunnen voeren dat de Filippijnse krokodil erom bekend staat erg onduidelijk te praten. Vooral door de telefoon. Wat wil je ook met liefst 68 tanden en kiezen. Dan klink je als Femke Halsema in het kwadraat. Wat wiskundig gezien gewoon één Femke Halsema is, dus ik kan beter zeggen: dan klink je als Femke Halsema maal vier. Of vijf. Dat hangt ervan af.

De Filippijnse krokodil heeft nog meer gemeen met Femke Halsema; hij is groen. Bovendien bestaat zijn voeding louter uit biologisch geteelde paprika’s. Hij kan zo op de lijst van GroenLinks tijdens de komende Kamerverkiezingen……..als de informatie in de vorige zinnen tenminste waar zou zijn. Helaas is dat niet het geval. De Filippijnse krokodil eet gewoon vlees, de kleintjes ongewervelden en de grote jongens deinzen ook niet terug voor dieren met wervels. Hij is ook al niet eens groen. Het is doorgaans een bruingrijs beestje.

Tot zover de politieke carrière van de Filippijnse krokodil. Alhoewel er op de Filippijnen natuurlijk wel heel veel moslims wonen, daar heeft-ie er vast wel eens één van aangevallen. Dat kan hem dan weer zo een plaats op de lijst van de PVV opleveren……Dit doe ik niet onaardig trouwens. Ik heb nog nooit zo snel een dier in een stukje over laten stappen van GroenLinks naar de PVV. Ik blijf mezelf verbazen. Maar dat terzijde.

Terug naar onze vriend de Filippijnse krokodil, we waren hem al bijna weer vergeten. Net als toen hij lang geleden naar de Filippijnen was vertrokken dus. We dachten zelfs dat-ie uitgestorven was. Tot er in 1999 ineens een populatie werd aangetroffen in een Filippijns moeras. Daar was-ie niet blij mee, want sindsdien gaat hij dus door het leven als bedreigde diersoort. Komen er opeens allemaal Femke Halsema’s ringetjes om je poten doen en bijhouden hoeveel  seks je hebt met je vrouwtje. Geen moment kun je meer lekker rustig in de blubber niks liggen doen. Je wordt altijd in de gaten gehouden.

Vandaar dat de honderd overgebleven Filippijnse krokodillen nu elke nacht huilend – gek genoeg met echte tranen en geen krokodillentranen – in het moeras liggen te wachten tot Imelda Marcos ze uit hun lijden verlost en die laatste Filippijnse krokodillen verandert in haar zoveelste paar schoenen of een mooi handtasje.

9 reacties op “De Filippijnse krokodil”