Bericht uit Duitsland (Woche 10)

Bericht uit Duitsland.

Onuitstaanbaar.nl heeft een grote internationale fanbase. Die willen we natuurlijk graag op hun wenken bedienen. Derhalve hebben we een Duitsland-correspondent aangetrokken. Harry. Naast het voorrijden van de auto zal Harry ons op de hoogte houden van het leven van alledag bij onze oosterburen. Vaak proberen we in dit weblog lollig te zijn, soms lukt dit. In het geval van Harry’s belevenissen proberen we niet lollig te zijn. Dit hoeft niet, een transcript van het leven van de Duitsers an sich zal vermakelijk genoeg blijken.

Bundes-Harry teil 2, woche 10:

De competitie is weer begonnen. We hebben het dan over voetbal, zoveel moge duidelijk zijn. Waar veel Nederlanders, mezelf incluis, zich afvragen waarom we toch altijd in december en februari voetballen en in de mooie maanden stilzitten daar lassen de Duitsers een winterstop van 4 maanden in. 4 november gingen de schoenen in het vet, 13 maart kwamen ze er weer uit. Wel werd er volop doorgetraind. 3-4 trainingen per week en af en toe een toernooi en een oefenwedstrijd. Lange winterstop, 16 teams in de competitie, zelden afgelastingen, in juni en augustus competitiewedstrijden en na afloop in de zon bier en schnapps. Een grill altijd in de brand en in de buurt. Duitsland, fijn land!

Schnapps na de wedstrijd, dat was dus ook alweer 4 maanden geleden. Plots dook daar een fles cognac op uit mijn ooghoek. Niet veel later nog één. Op een gegeven moment keek ik dubbel waardoor ik 4 ooghoeken had. Uit elk daarvan leek een fles schnapps te komen. Bezopen en wel besloot ik naar huis te gaan. Dacht ik. Er werd besloten de deur te barricaderen en Bundes-harry te verplichten meer drank te nuttigen. Het moment dat Duitsers er gegroepeerd voor zorgen dat je niet uit een doucheruimte kunt ontsnappen is hét moment om in paniek te raken. Dat ik niet voor één (deur)gat te vangen ben bleek toen ik door een raam op 2 meter hoogte klom. The ‘window of oppertunity’. Gottseidank, de competitie is weer begonnen.

3 reacties op “Bericht uit Duitsland (Woche 10)”