Bekende Roterdammers bij voetbalclubs

Vanochtend, toen ik de website voetbalzone.nl bekeek om me op de hoogte te stellen van het laatste voetbalnieuws, riep het volgende bericht direct een mooi beeld bij me op: ‘Van Duin wordt voorlopig derde doelwachter bij Volendam. Meteen zag ik André van Duin die met z’n scheve bek in de modder een bal uit het doel probeerde te werken voor me. Natuurlijk ging het bericht niet over André van Duin, maar over ene Marco van Duin. Toch ging mijn fantasie verder met me op de loop.

Ik zag André van Duin al oooooooo…….. Pizza roepen richting het vijandige publiek. Dat zou weer eens wat anders zijn. Bij Volendam ging het voorheen namelijk precies andersom; de ietwat gezette doelman Jeroen Verhoeven kreeg bij elke doeltrap juist die woorden naar z’n dikke kop geslingerd. Van Duin zou bij elke tegentreffer ook vrolijk een liedje aanheffen: De balletjes van…….(degene die scoort), die gaan er wel in, wel in, wel in….

BN’ers in de voetbalwereld. Vaak zien we ze nu alleen op de tribune van hun favoriete club. Met name de clubs uit Rotterdam kunnen rekenen op veel bekende steun. Hugo Borst is hartstochtelijk Sparta fan, evenals Jules Deelder. De laatste werd recent nog maar eens door de NOS in beeld genomen toen hij op de tribune zat met een hoge hoed op z’n hoofd en een monocle in z’n rechteroogkas. Het blijft een rare kwibus, die Jules. Zo zat ik ooit naast ‘em tijdens de wedstrijd Sparta-NAC. Toen NAC in de laatste minuut de winnende maakte, begon-ie ineens te dichten: ‘kak, kak, kak….nou verliezen we ook nog van NAC’.

Gerard Cox is dan weer een Rotterdammer die voor Feyenoord is. Dat is prima, maar verder is het natuurlijk wel een lul. Hij hangt me altijd net iets teveel de Rotterdammer uit. Daarom zou het mooi zijn wanneer hij Feyenoord helpt middels een financiële injectie, maar in ruil daarvoor wel eist dat hij een keer mee mag trainen en dan bij de eerste de beste partijvorm een bal in z’n kloten krijgt geschopt van Roy Makaay. Ik zou niet meer bijkomen. Ik hoop Gerard ook niet.

Een interessant idee, bekende Rotterdammers die met een financiële bijdrage een plaats in de selectie van het noodlijdende Feyenoord af kunnen dwingen. Ik zie het spitsenduo De Leeuw/ Den Blijker het elke verdediging in de Nederlandse eredivisie lastig maken. Den Blijker zou met die dikke sigaar in z’n bek menig verdediger naar het brandwondencentrum sturen, terwijl Paul De Leeuw met zijn eigen dikke sigaar ook veel verdedigers de stuipen op het lijf zou jagen. Voetballers blijven toch wat homofoob.

Smaakpolitieagent Rob Geus kan tevens een goede versterking zijn. Lekker bij de voetballers het bloed onder de nagels vandaan halen met vraagjes als: ‘Mag ik even je nopjes bekijken? Hou je ze wel goed schoon? En tegen de keeper van de tegenstander: ‘Laat me je handschoentjes eens even zien…..je moet wel goed de rubbertjes schoonhouden he….anders moet je ze gewoon een keer vervangen…..hier word ik niet vrolijk van’.

Helaas zal dit allemaal niet gebeuren. De Nederlandse Energie Maatschappij is namelijk van plan Feyenoord te helpen. De maatschappij die u kent van reclames waarin u opgeroepen wordt iets te doen, zal voor elke supporter die overstapt 50 euro overmaken naar Feyenoord. Dus in plaats van bekende Rotterdammers in het elftal van Feyenoord, zal Mario Been binnenkort wel in een onuitstaanbare reclamespot te zien zijn. Hij kan z’n energie beter ergens anders insteken.

Één reactie op “Bekende Roterdammers bij voetbalclubs”