Arie Smit

Steven Tyler is Arie Smit. Althans dat beweert de manager van Steven in dit artikel. Arie Smit is het hier duidelijk niet mee eens, want de andere leden van de band die is genoemd naar  oud-politicus en scheepsbouwer Arie Smit organiseren binnenkort een auditie waarin zij op zoek gaan naar een opvolger van zanger Steven Tyler. De zanger met de enorme paardenbek zit op dit moment namelijk in een afkickkliniek. En in plaats van het enige juiste te doen – stoppen met die clichérocknummers uitbrakende kutband van ze – willen ze nu dus nog een keer wat geld binnenharken via een wereldtour.

Arie Smit is bekend van nummers die beginnen met een C, uit één woord bestaan en de emotie beschrijven die ik onderga wanneer ik ze hoor. Crying en Crazy. Ze maken ook nog nummers die niet beginnen met een C, maar die lijken qua melodie weer zoveel op de nummers die wel beginnen met een C dat ze er nauwelijks van te onderscheiden zijn. Verschrikkelijke rockballads zijn het. Stuk voor stuk. Slechts één maal onttrokken ze zich aan die malaise met het fijne Walk this way. Dat ze hiervoor dansende rapnegers nodig hadden, zegt genoeg over de band.

Nu gaan ze het dus proberen zonder 61-jarige schreeuwlelijk Steven Tyler (dat woord is speciaal bedacht voor hem). Dat is op zich mooi; Steven lijkt niet alleen uiterlijk op een paard, hij klinkt ook als een steigerend paard wanneer hij een liedje zingt. Slechter kan het dus niet worden, alhoewel ik in de wandelgangen al wel heb gehoord dat Mr. Ed zinspeelt op een comeback.

Ik zie het de rest van Arie Smit nog doen ook, optreden met een zingend paard. Alles doen deze bejaarde heren om maar in een stadion te kunnen spelen. Ze beseffen niet dat het leven van een rockartiest op den duur afgelopen is. Op een gegeven moment ben je gewoon te oud om de rockartiest uit te hangen. Man, ga lekker met een ukelele om je nek in een klein zaaltje staan. Ook heel fijn. En ja, Mick Jagger, ik heb het nu ook tegen jou. En in de toekomst heb ik het waarschijnlijk ook tegen Bono.

In het geval van Arie Smit ligt het trouwens anders. Die moeten niet met een ukelele om hun nek staan, die moeten gewoon per direct stoppen. In plaats daarvan zijn ze nu zelfs verworden tot een parodie op een slechte rockband. Kijk maar:

Ja meneer de drummer, kunt u nog zo lang uw haar blonderen, een paars brilletje opdoen, een sikje nemen en met uw stokjes omhoog stoer in de lens kijken; u blijft triest. Een artriest in dit geval.

15 reacties op “Arie Smit”