Jaap en Dirk

Jaap en DirkJaap en Dirk uit Urk hebben ruzie gekregen over een meisje. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in de moord op de 14-jarige Dirk, zo meldt het AD. Dat is niet zo mooi. Het was ook niet nodig. Ze hadden enkel een voorbeeld moeten nemen aan een andere Jaap en Dirk, die elkaar nooit de hersens in sloegen. Jaap en Dirk uit FC Knudde.

 Elke zondagochtend een uurtje lezen uit één van de vele albums en dit drama was voorkomen. Helaas zaten ze waarschijnlijk elke zondagochtend te luisteren naar verhalen uit een boek waar men elkaar bladzijde na bladzijde de meest verschrikkelijke dingen aandoet.

Jaap en Dirk uit FC Knudde vermoordden elkaar nooit. Alhoewel met name Jaap er met z’n waardeloze terugspeelballen wel nadrukkelijk naar solliciteerde. Maar Dirk bleef altijd kalm en keerde, net als Jezus, op zo’n moment z’n andere wang toe. Dirk is wat dat betreft een verbeterde versie van Jezus, want hij kan ook nog eens keepen. Jezus niet, dat was een waardeloze keeper. Mensen met lang haar kunnen nooit keepen, vraag dat maar aan Ronald Koeman.

Daarom kan de dominee aanstaande zondag dus beter een strip van Jaap en Dirk voorlezen dan dat eeuwige gejeremieer uit de bijbel. De hele boel voor iedereen verneuken vanwege een appeltje? Dat was Jaap nooit gebeurd. Die houdt helemaal niet van appels. Dirk was ook nooit aan het kruis gestorven. Nadat ie er aan was genageld had Jaap gewoon die spijkers er weer uit geramd door middel van een paar ‘tikkies terug’.  

Jammer genoeg zal de dominee mijn oproep wel niet in de praktijk brengen. Aan de naam zal het niet liggen, ‘Knudde’ is volgens mij één van de weinige woorden waarmee je van die verschrikkelijke Bond tegen het vloeken je onvrede mag uiten wanneer je bijvoorbeeld net door een stel Romeinen bent gearresteerd om een martelgang aan een levensgroot kruis te ondergaan.

In de ogen van de dominee zal FC Knudde echter wel op een andere manier godslasterlijk zijn. Omdat ze altijd thuisspelen op zondag ofzo. Of omdat Jaap en Dirk elkaar na de wedstrijd tijdens het douchen weleens inzepen.

8 reacties op “Jaap en Dirk”