Kinderen voor Kinderen

kinderen voor kinderenDat werd godverdomme eens een keer tijd. Dat de politiek zich gaat bemoeien met dat achterlijke gerijm in Kinderen voor Kinderen liedjes. De PVV voelt precies aan wat er leeft in de samenleving. Dit kon zo niet langer. In dit artikel is te lezen dat de PVV gisteren Kamervragen heeft gesteld over het in 1993 uitgebrachte liedje ‘Baklava of rijstevla’. Hierin laat een heel koor Gooise kinderrrrrrrrtjes ‘Allah Akbar’  rijmen op ‘blijf ik hier of blijf ik daar’. Hoe krijgen ze het voor elkaar.  

 Wanneer een bijna ontplofte Palestijn deze strijdkreet aanheft, rijmt het echt niet op ‘blijf ik hier of ik blijf ik daar’. Zoiets lukt alleen in het Gooi. Daar rijmt alles wat op een r eindigt op elkaar. Bovendien slaat de zin ‘blijf ik hier of ik  blijf ik daar’ ook nog eens helemaal nergens op. Je blijft hier of je gaat daar naartoe. Je blijft daar of je komt weer terug. Zo zit het. Op twee plaatsen blijven is onmogelijk. Man, je zou toch hopen dat die hele bende Gooise kutkinderen met een mooie explosie in duizend stukjes uiteenspat na het zingen van de eerste Allah Akbar. Dan is het ook mogelijk om zowel hier als daar te blijven.

 Het is mooi dat de PVV zich inspant om een einde te maken aan de artistieke luiheid van de schrijvers van Kinderen voor Kinderen. Jarenlang heeft dat maar de meest onmogelijke woorden op elkaar laten rijmen, jarenlang hebben ze de meest boude beweringen gedaan in die zogenaamd educatieve liedjes van ze. En niemand die er wat aan deed. Neem bijvoorbeeld het liedje ‘1+1=2’. Het is hoog tijd dat die bewering eens tot op het bot toe uitgezocht wordt. Dat kun je toch niet zomaar zingen.

 En dan hebben we het nog niet eens over het nummer ‘Op een onbewoond eiland’, waarin tussen neus en lippen door wordt beweerd dat alle dagen er fijn zijn. Hou dat maar eens staande als je op dat eiland voor de zoveelste dag in je eentje zit te wip-wappen. Het zijn gewoon keiharde leugens. 

Nee, ik ben echt blij dat de PVV een einde wil gaan maken aan deze misselijkmakende praktijken. Of, om met de nieuwste hit van Kinderen voor Kinderen te spreken: Hoezee Hoezee voor de PVV.

19 reacties op “Kinderen voor Kinderen”