Een rechts geluid door Bim Wosboom: Ontmenselijking

Omdat de redactieleden van onuitstaanbaar.nl allemaal hippies zijn die de hele dag naar gesubsidieerd toneel zitten te kijken en belastinggeld in een bodemloze put staan te scheppen terwijl ze met een allochtoon knuffelen, hebben we iemand ingehuurd die elke een zondag een authentiek en onversneden rechts geluid laat horen op dit zeer invloedrijke weblog. Zijn naam is Bim Wosboom en hij maakt korte metten met ‘the left church of Holland’.

Denk eens na over het begrip ontmenselijking. De meest verschrikkelijke en gruwelijke beelden komen op het netvlies. Ontmenselijking, dat is heel erg verschrikkelijk gruwelijk niet leuk. Dat gun je niemand.

Bij ontmenselijking denk je aan de Goelag archipel. Pol Pot. Duivelseiland. Met een roetkap op je kop door een stel rednecks aan gort worden gemept. Groepsverkrachtingen. Erge dingen met een hoofdletter. Maar wat vindt het NRC ontmenselijking? Dat mensen met een taakstraf een apart hesje aan moeten.

Nou, als dat al ontmenselijking voor moet stellen, wat moet gemarteld worden in een Noord-Koreaanse kerker dan wel niet voor stellen? Ach ja, zo kun je alles wel ontmenselijking noemen. Controle van de sociale dienst? Ontmenselijking! Gefouilleerd worden op Schiphol? Ontmenselijking! Geen frisdrank bij de voedselbank? Ontmenselijking!

Bij de NRC weten ze alles van ontmenselijking. Zo werd Pim Fortuyn op zijn sterfdag nog fijn ontmenselijkt door Folkert Jensma en…nee, hier moet ik ophouden, want ik heb al een eerdere tirade tegen de krant van getuigen a décharge beïnvloedend Nederland gehouden. Ergerniswekkend is het moreel verontwaardigde geloei van de redactie en de toegelaten reacties op de webfora van de sluitsteen voor de geest.

Nuanceren is namelijk verplicht. Nuanceren, godverdomme! Uiteraard heeft de NRC altijd het recht om te publiceren hetgeen deze dode boom uitkomt, maar dat nuanceren verplicht is, is wel de allergrootste lulkoek. Belachelijke Godwins en uitroepen dat de beschaving verdwijnt als kunstsubsidies naar het niveau van 2005 gaan, dat gaat kennelijk door voor beschaafde nuance. Een uitroep doorspekt met taal- en tikfouten als: “Makr Rutte is een zieonastische NAzi van die kutgraaijers van de vVd die de rehctsstaat bedreigd!!!111!!!” is ongetwijfeld het toonbeeld van nuance en argumentatie.

Om de ontmenselijking tegen te gaan, mag je ook niet anoniem reaguren bij de clubkrant van alle linksdraaiende D66 rechters. Nee, niet alleen nuanceren (godverdomme!!!11!!!) is verplicht, ook je eigen naam gebruiken is verplicht. Als gevolg daarvan reaguren steevast dezelfde humorloze babyboomers en moeilijke brillen op het barokke progressieve geblaat van Jensma c.s. Bij de NRC (maar ook die andere linkse kutkrant met het opgeheven vingertje, Trouw) hebben ze een hekel aan al die interwebs met zijn ongenuanceerde schorriemorrie dat ongegeneerd achter een pseudoniem zijn gal spuwt. En zijn lolcatz. En GIF-jes met kotsende kinderen en deinende tieten.

Nuance en argumentatie! Nu, dat is pas ontmenselijking. Als je geen pseudoniem mag gebruiken, dan kom je terecht in een totalitaire werkelijkheid waar eenieder lekker politiek correcte NRC en Trouw meninkjes verkondigt waar fatsoensrakkers als Folkert Jensma en dat bataljon geitenwollen sokken van Trouw mee instemt. Gaap. Terug zijn we in de jaren ’80, toen geschiedenisleraren nog oekazes kregen met als strekking: leg leerlingen uit dat klagen over vieze luchtjes in het portiek niet hetzelfde is als mensen op de trein naar Auschwitz zetten, maar dezelfde materie is.

Aldus, iedereen lekker ongenuanceerd de vinkentering toewensend, laat ik nu mijn tuin door een stel ontmenselijkte delinquenten omspitten. Tabee.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.