Liposuctie voor Afrika

De bekende plastisch chirurg Robert Schoemacher heeft een revolutionair plan gelanceerd om de problemen in de Hoorn van Afrika op te lossen, en tegelijkertijd ook het Obesitasprobleem in Nederland aan te pakken. Hij is van plan vettransplantaties uit te gaan voeren. Mocht Schoemacher erin slagen het vet van te dikke Nederlanders in te dunne Afrikanen te pompen, dan zou dat de eerste geslaagde interraciale vettransplantatie ter wereld zijn.

‘En ik denk dat de kans dat het allemaal lukt erg groot is’, zegt een positief ingestelde Schoemacher. ‘Een vettransplantatie is namelijk een relatief eenvoudige ingreep. Bij de te dikke Nederlander zuig je wat overtollig vet weg, dat stop je in een potje dat op de operatietafel staat, en vervolgens verscheep je het potje met vet naar Afrika om het vet uit het potje daarna met behulp van een hydraulische tandwielpomp zo bij de te dunne Afrikaan naar binnen te pompen. Fluitje van een cent.’

Dat hij daarmee de eerste plastisch chirurg zou worden die een succesvolle vettransplantatie tussen twee verschillende rassen uitvoert, is volgens Schoemacher niet belangrijk. ‘Tuurlijk, dat is mooi meegenomen, maar het gaat me toch vooral om de mensen. Door alle botox in m’n gezicht kun je het misschien niet zo goed zien, maar als ik die beelden uit Afrika zie dan raak ik behoorlijk geëmotioneerd.’

Inmiddels is er al een flink aantal BN’ers dat belangeloos mee wil werken aan het initiatief van Schoemacher. Onder andere Gordon en René Froger hebben hun medewerking toegezegd. Gordon: ‘Het is toch mooi als je die mensen met je vet kunt helpen. En je valt er zelf kilo’s van af; een win-winsituatie dus. Eigenlijk is het gewoon een vet goed plan…Hihihahahihahahahoooooo.’ Niet iedere BN’er reageerde overigens positief; Caroline Tensen zou hebben geweigerd. Volgens onbevestigde bronnen vindt zij zichzelf niet dik, en heeft ze dus geen vet over om af te staan aan de Afrikanen.

Niet alleen BN’ers werken mee. Er zijn ook tal van gewone dikke Nederlanders die zich hebben opgegeven voor het vettransplantatieprogramma van dokter Schoemacher. Toon Klontje uit Purmerend is één van hen. ‘Ik vind het een ontzettend goed initiatief. Laten we eerlijk zijn, als je die Afrikanen eten stuurt, moeten ze het weer koken, en daar zijn ze toch te lui voor. Dit werkt veel beter. Bovendien hoef ik me niet meer schuldig te voelen als ik weer eens zes frikandellen achter elkaar opeet. Het is dan allemaal voor het goede doel.’

Uit Afrika zelf heeft Schoemacher nog niet veel reacties gekregen. ‘Logisch, die mensen zijn met hele andere dingen bezig.’ De Somaliër Ahmed Ibn Al-Sharaki liet al wel weten dat hij het totaal niet ziet zitten om in het vervolg met het vet van Gordon in z’n lijf door het leven te moeten. ‘Dan sterf ik nog liever aan de cholera en de tyfus tegelijk,’ liet hij optekenen.

De stand van zaken rond de vettransplantaties kunt u hoogstwaarschijnlijk volgen via SBS6; de zender is van een plan een real-life soap te maken rond het initiatief van Schoemacher.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.