Een rechts geluid door Bim Wosboom: De NRC

Omdat de redactieleden van onuitstaanbaar.nl allemaal linkse kerkkaffers zijn, die de hele dag naar gesubsidieerd toneel zitten te kijken en belastinggeld in een bodemloze put staan te scheppen terwijl ze met een allochtoon staan te knuffelen, hebben we iemand ingehuurd die elke een zondag een authentiek rechts geluid laat horen op dit zeer invloedrijke weblog. Zijn naam is Bim Wosboom en hij maakt korte metten met ‘the left church of Holland’.

Jarenlang was het een vertrouwd avondritueel bij Bim thuis. Na een lange dag short gaan op aandelen, derde wereldlanden kapot speculeren en daarna nog even kort informeren bij de opzichters van mijn katoenplantages  hoe het met Oom Tom en zijn vrienden ging, gestrekt op de chesterfield met een sigaar en de NRC.

Mooie tijd was dat. Helaas, verging de NRC van deftige liberale krant voor de fatsoenlijke burgermans tot een onuitstaanbaar clubblaadje voor bakfietstuig en moeilijke brillen. Wat een teloorgang. Er is zelfs nog een broertje bijgekomen: NRC Next. NRC Next is het krantje dat is verzonnen om het studerende kroost van de reguliere NRC lezers hun stufi af te troggelen. Chef de redactie is Robbie Wijnberg, een soort tweedehands autoverkoper van quasi-marxistisch filosofisch gewauwel dat als bijster intelligent door moet gaan.

De NRC zelf wordt geleid door Peter Vandermeersch, een onuitstaanbare kut-Belg met een hippe bril. Op de redactieburelen lopen verder Folkert Jensma (de schrijftafelmoordenaar van Pim Fortuyn), Bas Heijne (de figuur die wichtigmacherei to the next level heeft gebracht) en Elsbeth Etty (een roodharig spook die grossiert in nog ridiculere Godwins dan Glenn Beck). De NRC heeft zelfs een heuse “klimaatcorrespondent” aangesteld om verslag te doen hoe GroenLinksers door het rondrijden op bakfietsen moeten voorkomen dat China, de VS en Rusland moeder Aarde verwoesten. Ach gossie, wat schattig.

Van het imago van een liberale krant die op evenwichtige en afstandelijke manier verslag deed van het nieuws en daarbij intelligente journalisten en columnisten in dienst had, is allengs niets meer over. Het is een duffe aaneenschakeling van het ontzettend met elkaar eens zijnde D66 en GroenLinks stemmende Randstedelingen die elkaar feliciteren in het moreel verheven zijn boven het PVV stemmende gepeupel.

Wat overblijft is dus een vreselijk linkse kutkrant die alleen interessant is om te lezen als je denkt dat alle immigranten lief zijn, het laten opvoeren van experimentele toneelstukken voor anderhalve man en een paardekop miljoenen euro’s waard is en een celstraf van 6 jaar voor Benno L. (de Zwembadpedo uit – hoe kan het ook anders – Brabant) een onmenselijk zware straf is. Kortom: een krant voor mensen die nooit de biotoop van hun jaren dertig-huizen en montessorischolen voorbij komen.

Als experiment werd PVV-er Martin Bosma aangetrokken om een keer in de drie week een stukje te schrijven. Tja. Whatever. De NRC blijft een krant van nietszeggend limousine-liberalism, van de Alexander Pechtolds en Femke Halsema’s van Nederland, van egomane blaaskaken als Marc Chavannes en het bovengenoemde trio van Heijne, Jensma en Etty, van zo’n onuitstaanbare lul als Youp van ’t Hek die de antiburgerlijkheid op zijn allertruttigst verbeeld (liften naar Parijs…godsamme). NRC, ga eens dood!

En dan is het nog in eigendom van zo’n griezel als Derk Sauer, een ultralinkse creep die sympathiseerde met de IRA en Mao, die SP stemt en steunt met geld dat hij met het maffia-kapitalisme in Rusland verdient. Zo’n figuur leidt de krant die ik vroeger graag open mocht slaan.

Het abonnement ging de deur uit de dag nadat Folkert Jensma zijn pen in het bloed van Pim (ik mag Pim zeggen – we hebben een lijntje) had gedoopt. Laatst belde zo’n callcenter galeislaaf mij op om te vragen of ik nog abonnee wilde worden.

‘Meisje’, zo zei ik, ‘niets persoonlijk – maar steek dat abonnement maar in een plek waar de zon niet schijnt’.

Volg ons op Twitter!

 

19 reacties op “Een rechts geluid door Bim Wosboom: De NRC”