Prem bij DWDD

De Wereld Draait Door is een programma dat het moet hebben van relletjes. Ligt Pieter Storms niet bovenop z’n dode vrouw Theo Maassen uit te schelden, dan laat Patricia Paay wel weer haar tieten zien aan Jort Kelder die heel boos met z’n vuist op tafel slaat dat er wel 100.000 mooiere borsten te vinden zijn. Die van Yvon Jaspers bijvoorbeeld…Misschien haal ik nu het één en ander door elkaar. Het zou kunnen.

Maar relletjes dus. Maandag kon De Wereld Draait Door er weer eentje bijschrijven in haar rijke relletjeshistorie: Prem Radhakishun noemde, in een item over De Volkskrant en het NRC Handelslad, Volkskrant tv-recensent Jean Pierre Geelen iemand die ‘het voornamelijk met kleine kinderen doet’. Dat valt toch nog wel mee? Hij had ook kunnen zeggen ‘iemand die het uitsluitend met kleine kinderen doet’. Ik bedoel maar.

Prem doet het trouwens niet met kinderen. Nee, hij rijdt wel elke ochtend naar een kleuterschool, maar niet om daar de liefde te bedrijven met enkele kleutertjes. Prem doet gezellig mee met het spelen met blokken. Heerlijk vindt hij dat, aan tafel zitten met een paar kleuters en dan maar lekker schreeuwen en blokjes afpakken van vierjarigen. Veel van wat hij aan tafel doet bij De Wereld Draait Door verschilt het eigenlijk niet. Alleen kijken er dan een miljoen mensen naar.  

Inmiddels heeft de redactie van DWDD het bewuste fragment wel uit de uitzending geknipt die via uitzending gemist op internet te zien is, en Prem mag de rest van het tv-seizoen zijn mening ook niet meer over de tafel toeteren als tafelheer; de redactie vond het heel erg wat Prem allemaal had gezegd.

Krokodillentranen van de redactie. Stiekem smullen ze van dit soort relletjes. Dat geldt voor alle media; ze houden elkaar in stand op die manier. Nu wordt er in allerlei programma’s weer geluld over Prem bij De Wereld Draait Door, de volgende week praten we in De Wereld Draait Door over iets onbeduidends wat in zo’n ander programma is gebeurd. Zo gaat dat.

Ondertussen is de reden dat Prem deze Jean Pierre Geelen een pedofiel noemde een beetje op de achtergrond geraakt. Dat overkomt Prem niet vaak, dat hij een mening geeft en die op de achtergrond raakt. Maar goed, in een column was hij door Geelen eens lukraak ziekelijk genoemd. En tja, dan gaat iemand die de rol speelt van de rancuneuze schreeuwlelijk dus iets terugzeggen. In dit geval deed Geelen het met kleine kindertjes. Ook ziekelijk gedrag. En blijkbaar toch iets erger dan iemand in een column lukraak ziekelijk noemen, als we al het mediaspektakel mogen geloven.  

Dus, omdat het toch niet zo erg is in een column: de media zijn ziek. Al heel lang, en het is terminaal.

5 reacties op “Prem bij DWDD”