Patricia Paay bij DWDD

patricia paayZe begon het interview met de mededeling dat ze graag ziet dat er over haar gepraat wordt. Helaas ontkom ook ik er niet aan om over het incidentje bij DWDD van gisteren te schrijven. Ik voel namelijk woede en verbazing over dit TV-fragment dat wat mij betreft over meer gaat dan alleen een paar bejaarde kaboutertieten. Over meer dan de verschrikkelijke Patricia Paay en het publiek bij DWDD, dat zelf doorgedraaid leek.

Eerst het fragment zelf. Bij de omroep die claimt verschillig te zijn, was de zestigjarige Patricia Paay uitgenodigd om te komen praten over haar tieten. Ze had daar gehoopt wat vraagjes te krijgen van Matthijs, waar voor de vorm ook nog een kritische bijzat als: “Waarom moet een zestigjarige vrouw nu per se in de Playboy?”. Een tafelheer of –dame als Marc-Marie Huijbregts of Yvon Jaspers erbij zou het feest compleet maken. Die maken misschien ook wat kleine kritische grapjes, maar dat kan Paay wel hebben, dat vindt ze zelfs leuk. Het publiek houdt daar ook van; lekker lachen om die gekke Marc-Marie en hoe leuk die met Patricia omgaat. Als het maar leuk blijft.

Gelukkig was er Theo Maassen om dit feestje te verpesten. Wie zijn shows kent, weet dat hij altijd tekeer gaat tegen dingen die onecht zijn in de maatschappij. Nu deed hij dit ook op tv, terwijl zijn lijdend voorwerp recht tegenover hem zat. En met onecht heb ik het niet alleen over haar borsten, maar over haar hele voorkomen. Uiterlijk en innerlijk.

Iemand die het heerlijk vindt als er over haar gepraat wordt, moet je sowieso wantrouwen. Zeker wanneer de prestaties waar men dan over praat, bestaan uit een paar kleine hitjes en met je steeds ouder wordende naakte lijf poseren voor een glamourfotograaf. Wanneer je een prestatie levert waar je trots op zou kunnen zijn – zoals bijvoorbeeld Theo Maassen op een theatershow – dan is het misschien nog logisch dat je graag ziet dat daarover gepraat wordt. Maar Patricia wil dat zelfs zo graag, dat ze bij oppermongool Jensen gaat zitten vertellen dat de man waarmee ze zo’n 20 jaar getrouwd was, kickte op chicks with dicks. Bewijs voor de bewering van Maassen dat ze een zielige aandachtsjunk is, maar indirect natuurlijk ook een keiharde belediging van jezelf.   

Zeker voor een narcist, en ik durf wel te stellen dat kabouter Paay dat is. Zo zei ze gister in dit artikel dat ze iedereen in bed kan krijgen. Een zestigjarige vrouw die dat zegt, is een narcist met een heel groot bord voor haar kop. Die verdient het dat iemand je met een lijk in verband brengt, zoals Theo Maassen deed. Alleen met grofheid kun je nog doordringen  –dwars door het bord voor- en de dikke plamuurlaag op haar kop- tot haar zelfingenomen hersenpan. Dit was ook gelukt als het publiek massaal was gaan klappen, of zelfs juichen misschien, voor de opmerking van Maassen. Helaas begreep het domme klapvee bij DWDD dit niet en koos men min of meer de kant van Patricia Paay. Een gemiste kans.

Ik snapte het ook niet, blijkbaar had ik het publiek bij DWDD verkeerd ingeschat, ik dacht dat daar ander volk zat dan de debielen die met open ogen in de gelikte showbizzval van neppers als Paay en Albert Verlinde trappen. Niet dus. Zeker niet zelfs, want daarna maakte ik wellicht de grootste fout uit m’n leven en ging ik de reacties op de internetsite van DWDD bekijken.

Veel steun voor Patricia en Theo Maassen kon niks meer goed doen. Zelf vond ik “Bied je excuses aan, kloothommel. Je kunt ook te ver gaan”, de mooiste. Ik weet niet waarom, ik denk omdat ik die figuur achter z’n computertje na zie denken over een kwalificatie voor Theo, die gezien z’n volgende zin natuurlijk niet z’n eigen grens mag overschrijden. Toen heeft-ie kloothommel bedacht. Schitterend. Ook mooi was de reactie van een, denk ik, voormalige fan: “Je hebt vanavond veel fans verloren. Voor mij nooit geen Theo Maassen meer”. Ik denk ook dat-ie dit soort fans liever kwijt dan rijk is.

Deze reacties plaatsen dit incidentje voor mij in een groter perspectief. Het perspectief van debiliserend Nederland. Het feit dat een groot aantal inwoners van Nederland stiekem knettergek is. Ze kopen een krant die voor 80 procent bestaat uit plaatjes, ze kijken naar debielentelevisie van SBS6 en nu zijn ze blijkbaar ook doorgedrongen tot DWDD. De groep wordt dus groter en groter.

Raoul Heertje had vorig seizoen in Dit Was Het Nieuws een mooie oplossing voor deze ergernis, te zien in onderstaand filmpje (vanaf ongeveer 2.00). Deze oplossing is wellicht niet zo goed voor het voortbestaan van onuitstaanbaar.nl, maar wij ergeren ons wel weer aan wat anders. Dat heb ik er wel voor over.   

Blijf op de hoogte en volg ons op Twitter.

11 reacties op “Patricia Paay bij DWDD”